Lep pozdrav vsem skupaj...
Potrebujem en nasvet. Pred nekaj dnevi je bil na Kulinariki objavljen recept (Njoki po sredozemsko), ki je vseboval pivski kvas. Nikdar prej ga nisem še uporabila, slišala pa sem velikokrat, kako zdrav dodatek k prehrani naj bi bil, tako da sem rekla, pa ga dajmo sprobat. Dobila sem ga v Intersparu, kar velika škatlica.
Vmešala sem ga v omako, po receptu. Ampak, omaka je imela precej nenavaden okus. Ni mi bila všeč. V navodilih na škatlici pivskega kvasa je pisalo tudi, da se da z njim zgoščevati juhe in da ga žličko do dve vmešamo pred serviranjem. Pa sem mu dala še eno priložnost. Tokrat sem ga predhodno zmešala z nekaj vode in dodala juhi. Vendar... juha je imela tako grenek okus, da mi je postalo slabo. Celo želodec me je začel boleti in prisiljena sem bila vzeti en rupurut. Kar nekaj časa je trajalo, da se mi je želodec umiril.
Kaj sem storila narobe? Še nikjer nisem zasledila, da bi pivski kvas komu povzročal težave. Zelo rada bi ga uporabljala, vsaj občasno, kot dodatek B vitaminov k prehrani.
Če ima kdo izmed vas kakšno podobno izkušnjo, bi prosila, če jo lahko deli z menoj. Hvala!
LP, maji