Pozdravljeni!
Vem, da se ta tema ne tiče kulinarike, zavedam pa se, da marsikatera obiskovalka ali obiskovalec kulinarike živi v enostarševski družini ali pa ima novo družino in otroka iz prejšnje zveze.
Ker na ostalih forumih ne dobim nobenega pravega odgovora, se obračam na vas (če pa koga tema moti, naj jo preprosto preskoči, da ne bo hude krvi).
Imam moža in dva otroka, starejšega iz prejšnje zveze. Star je 4 leta. Z bivšim partnerjem imamo cca 2leti odločbo iz sodišča glede višine preživnine in obiskov. Dobiva ga vsako sredo in vsak drugi vikend od sobote zjutraj pa do nedelje zvečer. Vse je lepo in prav, dokler recimo mi ne gremo na dopust. Takrat se pa krepko zatakne, enostavno razen 14 dni poleti nikamor ne moremo iti. Ker ga zahteva striktno vsako sredo. Torej gremo lahko na dopust od četrtka do torka. Zelo nam otežuje življenje že eno leto. Tudi 4 letnik že ima svoj krog prijateljev s katerimi se druži, vendar če je povabljen na rojstni dan kateremu od prijateljev na očetov vikend, otrok preprosto ne more iti, ker oče ni pripravljen menjati terminov. Otrok nas pa sprašuje, zakaj ne more it sem ter tja, vendar ne vemo več kaj naj mu rečemo. Res se trudimo, da otrok čimmanj občuti, da si ga podajamo sem ter tja, ne "pumpamo" ga proti očetu, ker otrok res ni ničesar kriv, ne sprašujemo ga kje bi bil rajši in koga ima rajši, ker se nam zdi nečloveško, da se mora otrok postavljati na neko stran, vedno mu govorimo, da mora imeti rad in nas in atijevo družino, pa ne pravim, da je otroku kaj lažje zaradi tega.
Počasi zgubljamo energijo, ker karkoli se skušamo dogovoriti se nam kot bumerang vrne nazaj.
Zanima me, kako imate vi urejene obiske, praznike in počitnice za predšolskega otroka in kako za šolobveznega? Kaj naredite, če vam bivši partnerji ne želijo nikoli zamenjati vikenda. Res bi prosila, če ima kdo od vas izkušne s tem, da bi pove , kako ima to urejeno.
Pa najlepša hvala za odgovore!
lp,tilenboc