30. jan 2007 13:02
Jaz pa mislim, da ni tako napačno slišati mnenj "amaterskih kuharjev in kuharic". Meni je po prvem porodu ginekologinja v zvezi s kontracepcijo rekla, se vidimo, ko nehate dojit. Jaz sem v tem primeru njeno mnenje sprejela za sveto, torej nič kontracepcije, dokler dojim. Potem sem pa slučajno na neki reklami za tabletke videla, da so primerne za čas dojenja in zadnjič preberem, da so eni od članic na tem forumu mireno vstavili dva meseca po porodu (če sem prav razumela). Skratka, očitno moja ginekologinja ne zagovarja kontracepcijskih sredstev v času dojenja, to še ne pomeni, da jaz o tem ne smem ničesar vedeti in da moram sprejeti njeno mnenje. Tudi tablete mi bo ginekologinja predpisala tiste, ki jih ona najbolj preferira (bognedaj zaradi kakšnih eksotičnih seminarjev), danes pa je na trgu toliko tabletk, ki različno vplivajo na telo. Zaradi tega je zanimivo slišati izkušnje ostalih ljudi, pa čeprav tu na forumu, kjer osebno nikogar ne poznam. Pač nimam prijateljice, s katero bi lahko o tem govorila. Seveda pa take informacije lahko jemljem z rezervo in res zgolj kot mnenje, to ne sme biti podlaga za odločanje o mojem zdravju. Glede zaupnosti pa, saj ni noben prisiljen, da napiše kaj, kar se mu zdi preveč intimnega - meje intimnega so pa pri vsakem človeku drugačne. Sicer pa ne vidim problema, da se piše o kontracepciji in seksu, saj to je pa ja ena najbolj naravnih in vsaj za večino lepa stvar. Pa kot sem že enkrat napisala, Vendelina, pri temi o depresiji nisem zasledila, da bi pisala o zaupnosti podatkov, kaj ti lahko v javnosti bolj škodi, da obolevaš za depresijo ali da imaš maternični vložek. matilda