10. maj 2011 16:25
Pridobi izpisek iz registra PU in povprašaj na italijanskem konzulatu v Lj, kako bi to zadevo plačala.
Vendelina jr.
Pridobi izpisek iz registra PU in povprašaj na italijanskem konzulatu v Lj, kako bi to zadevo plačala.
Vendelina jr.
Ežoj, sedaj si me spomnil, da sem tudi jaz nekje, se mi zdi, da v Kmečkem glasu, prebrala tole resnično zgodbo:
Stari Arabec je živel že več kot 40 let v New Yorku. Nekega jutra si je zaželel, da bi v svojem vrtu posadil krompir. Ker je bil že star in šibkega zdravja, je napisal e-mail sinu, ki je študiral v Parizu:
Dragi Ahmed,
zelo sem žalosten ker ne zmorem posaditi krompir v svojem vrtu. Ko bi bil ti tukaj, bi mi pomagal pri takšnih opravilih. Tvoj ljubeči oče.
Že čez par minut je dobil odgovor:
Dragi oče, prosim nikakor se ne dotikaj ničesar na vrtu. Tam sem moral skriti TISTO stvar. Tudi jaz te imam rad. Ahmed
Ni minila niti dobra ura, ko so hišo starega Arabca obkolili FBI, CIA, marinci. Ped po ped so prekoplali celoten vrt. Presejali so vsako pest zemlje, našli pa nič. Očitno razočarani po več urah iskanja so zapustili prizorišče. Zvečer je stari Arabec prejel še en e-mail od sina:
Dragi oče,
vrt je sedaj zagotovo v celoti preštihan in ne bo ti težko posaditi krompirja.
Na žalost ti od tukaj nisem mogel kaj več pomagati.
Ahmed
Evo, če se da preko e-maila fotru vrt seštihat, potem tudi kazen za neplačano parkiranje ni mačji kašelj!
Torej, res močno računam, da mi bo kdo od članov KulSlo rešil življenje.
@Ognjič: vidim, da bo kar držalo, kar so mi namignili- da je bil konec 2008 baje sprejet sporazum znotraj EU okrog prometnih kazni... torej lahko tudi midva pričakujeva velikonočno post-poročno fotografijo z avtoceste tam nekje okoli Flachaua (se nam je precej mudilo tja, kjer si bila tudi ti:) Ajoj.........
Sporočilo je spremenil(a) VilmaS dne 10. 2011 16:29
10. maj 2011 16:41
Vendelina jr. je napisal/a: |
Pridobi izpisek iz registra PU in povprašaj na italijanskem konzulatu v Lj, kako bi to zadevo plačala. Vendelina jr. |
Tole bom dala v plan B...najprej bom poskušala po nasvetu PU Koper direkt kontaktirati s prometno policijo v Pisi; medtem sem že izvedela, da pošiljanje na domači naslov iz teh krajev traja tudi eno leto. Če to ne bo šlo, se bo morda rešilo po predlagani poti. Hvala.
Res mogoče preveč kompliciram (po naravi sem perfekcionist, ki želi imeti vse "po regelcih") ampak če bom zato lažje dihala, se splača:).
Moj mož pa ima podobno mnenje kot Ežoj
LP, V.
10. maj 2011 20:25
VilmaS, si gotova, da je to res globa, ker si prekrsila cestni prometni zakonik, in ne samo obvestilo, da nisi placala parkirnine? Vsekakor si jaz ne bi delala posebnih skrbi, ce do danes nisi dobila nobenega obvestila, ga verjetno niti ne bos. Ce je bila to globa, je verjetno ze zastarala, ker ti je niso dostavili v po zakonu predvidenem roku. ribica
10. maj 2011 20:42
Če je šlo za neplačano parkirnino, je to najbrž stvar tamkajšnjega redarstva in ne policije?
Poznam kolega, ki študira na Dunaju in je v štirih letih dobil že vsaj deset kazni zaradi neplačane parkirnine. Nič se ne sekira in vse vrže stran, do zdaj ga ni še nihče preganjal. Ne vem pa, kako je s tem v Italiji. Jaz se ne bi trudila na vsak način plačati, na koncu ti bodo zaračunali še ne-vem-kake obresti, ker nisi dolga pravočasno poravnala...
10. maj 2011 22:08
Če je nekdo v šengenski bazi, da ni plačal kakšne minorne kazni - se mu najbrž nekaj časa ne bo zgodilo nič. Pa še ostalim bo razlagal, kako "take stvari meče proč". In bodo minila leta in se bo v resnici že na zadevo pozabilo, ko se bo ta nekdo spet spomnil malo potovati (vmes je seveda že velikokrat) in bo šel malo iz EU (kar v naših krajih tehnično ni težko, se človek zapelje v Zagreb) in potem ga bodo ob vračanju na mejo prosili, da naj gre malo s policisti, da bi nekaj pojasnili.... In potem bo šel s policisti, ne da bi prav vedel, zakaj. In potem mu bodo pod nos pomolili list, kjer bo pisalo, da še ni izbrisan iz seznama prekrškarjev. In potem bo tako človek naslednje tri ure razmišljal, kako plačati tisto zadevo in se rešiti blazno neprijetne situacije.
Približno najkasneje v kakih 72 urah se take stvari ponavadi tudi rešijo. To proti večnosti res ni čisto nič
Oziroma, če se človeku kaj takega zgodi na slovenski meji, se zadeva reši v kakih treh urah. Če pa kdo v resnici želi izvajati pišmeuhovstvo, potem naj to izvaja npr. na letališču v Frankfurtu - ali pa še bolje, naj to izvaja na rimskem, pariškem ali madridskem letališču (tam so preverjeno sami poligloti, ki samo čakajo, da bi pomagali Kranjcu, ki neplačuje kazni...)
Vendelina jr.
10. maj 2011 22:25
Vendy, saj sem ji že jaz to razložil. Mislim, da je boljše, da se ne vmešavamo, tale vohunski program, ki pregleduje forume nas morda zapomni kot prijatelja nevarnih oseb-prekrškarjev in lahko tudi mi imamo kakšne težave.
ežoj
11. maj 2011 7:09
Na linku, ki si ga navedla, piše, da bi morala kazen plačati v 5 dneh, če ne, bi morala dobiti v 90 dneh obvestilo, po katerem bi morala v 60 dneh plačati štrafo + stroške postopka. Če tega ne plačaš, se štrafa podvoji in ti jo lahko zarubijo z računa. To velja za rezidente Italije, nimam pa pojma, kako ti bi tako štrafo izterjali pri nas - le da, seveda, se normalen državljan noče spravljati v situacijo, kjer bi se moral karkoli pogajati s policaji katerekoli nacionalnosti nekje sredi katerekoli ceste v Evropi, da o drugih niti ne govorimo (better safe than sorry) - na žalost ni tako zelo verjetno, da bo kateri od njih tako lep kot (manjka smeško za slinjenje) marechalo Ignazio Greco. Jaz bi na tvojem mestu sestavila en prijazen in kratek (!) mail, po možnosti v italijanščini (teh nekaj stavkov ti bo že kdo od nas prevedel) ga opremila s pomembnimi podatki (ime, naslov, tip vozila in registracije, opis in datum prekrška skupaj s številko obvestila o štrafi), ga poslala na objavljeni e-mail naslov ( torej poliziamunicipale_violazioni(at)comune.pisa.it ) in jih vprašala, koliko sem jim dolžna in na kateri račun lahko poravnam puf. lp, proxima
11. maj 2011 7:45
Moj moz, nizozemec, je peljal pri Fuldi, Nemcija, ko je bila omejitev hitrosti ( zaradi dela na cesti) 50 km, 80 km.
Cez cas je prisla na nas Nl naslov slika nasega avta in njega v njem (zelo "feš" je zgledal !) in kazen: 950 evrov. Placali smo takoj, da se kazen ne bi podvojila
Hocem povedati: ce si v EU, te najdejo povsod. Prav tako te gledajo, ko si na cesti, ko si parkiran, ko nakupujes, ko prestopis mejo itd... Ce te opazujejo v tvojem domu, tega se ne vem, vem pa, da se da preko signala na mobilnem telefonu marsikaj zvedet.
Zato se lepo obnasajte v avtu (ne brskat po nosu!) in zivite posteno
Nena-morje
11. maj 2011 10:39
Proxima, hvala za povzetek vsebine in za nasvet . Mail sem sestavila, sedaj fehtam dalje- prosim prevod. Proxima? Ribica? Ežoj mogoče...če te ni preveč strah? Prosim... Pa ne se bat, s tem se fehtanje konča- plačala bom sama:)
Dne 11.09.2010 sem na lokaciji VIA GUINTA PISANO SNC dobila obvestilo št.______ o denarni kazni v višini 38€ za neplačano parkirnino za avto ________, registrska številka ______. Prosim, če mi pošljete obvestilo z navedenim bančnim računom za nakazilo denarne kazni na naslov ______________.
Lep pozdrav,...
Izkušnje ostalih pa dajo vedeti, da evropski Big brother očitno jemlje stvar zelo resno. Kot sem danes izvedela na jutranji kavi, dobiš zaznamek tudi, če z rentanim(!) avtom preveslaš (oz. misliš, da preveslaš) cestnino v Italiji menda tako, da se na pasu Telepass nekomu prilepiš na rit. Baza je dostopna tudi letališkim poliglotom, ki jih omenja Vendelina, zato so lahko tako ustrežljivi- povedo ti, da imaš težavo, za katero niti sam ne veš, in pomagajo, tudi če jih ne prosiš.
No ja, dejstvo je, da se v sklopu reševanja tega nekulinaričnega problema na kulinariki zabavam, kar je čisto nasprotje situacije, v kateri se znajdeš, če ti zagnjavijo nekje na cesti, ko si z mislimi že na željeni destinaciji. In če upoštevam še pripombo proxime v zvezi z nizko verjetnostjo, da bo imel kateri od policajev vrednost lepote vsaj 0,5 MIG (Marechalo Ignazio Greco), mi tukaj manjka smeško za živčnost.
LP, V.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Casarecce iz čičerike z bučo, porom, brokolijem, šetrajem, parmezanom in olivami
Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem