1. feb 2007 17:36
Če srečamo berača, lahko gremo mimo in si rečemo, da bi morala država poskrbeti zanj, mu dati stanovanje, topel reden obrok, obleko...nihče ne more temu oporekati. Lahko simpatiziramo, se nam smili, se zjokamo, če hočete...lahko .pa se ustavimo in mu odstopimo kos kruha, ki smo ga kupili v trgovini...vsak se sam odloči! Lahko mi rečete da pretiravam, a verjemite, nekaj je na tem!
Kakor tudi po svoje pretirava na tisoče mailov, ki jih vsak dan dobimo, saj veste, na temo ljubezni, angelov, prijateljstva..pocukranih, ganljivih itd.. redko jih pošiljam dalje (in nič hudega se mi še ni zgodilo ker sem jih tako malo odposlala) a vendarle nekaj skrivajo v sebi. Malce se nasmejeno v sebi, malce razveselimo in malce se nas pa tudi v globini dotaknejo . Ni brez veze, verjemite.
Vsaka pot se začne z majhnim korakom, ki sam po sebi nič ne pomeni, a namenimo se in se "naravnamo" v neko smer. Tako tudi jaz jemljem to in take podobne akcije. V tem trenutku je dovolj, da se zamislimo, simbolično ugasnemo luči in se vsaj zavemo, da problem je in da želimo po svojih močeh prispevati in pomagati. To šteje! In ni brez veze, kolektivna zavest se spreminja in tu se skriva moč!
Lokalna gimnazija je vsem dijakom vrtela film Neprijetna resnica in tudi moja sinova bosta ugasnila luči...tudi jaz...vi pa se odločite!
In nič ne bo narobe če ne boste, (morda pa boste naslednjič ?), verjamem pa, da boste po svoje prispevali !
Sporočilo je spremenil(a) TORTICA dne 01. feb 2007 17:37:49
Sporočilo je spremenil(a) TORTICA dne 01. feb 2007 17:39:08