Ocene receptov

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

1. feb 2002 15:25

Z emaili je takole... Edina naša želja in edina zahteva od članov je delujoči e-mail naslov. Zato je v članstvu profil, kjer lahko uporabniki - člani spremenijo e-mail naslov, če se jim je spremenil. To je nujno, ker drugače bomo pri pošiljanju na novo listo obvestil dobili ogromno zavrnjenih e-mailov. Ker pa ljudje po naravi niso takšni, da bi ažurirali podatke sami od sebe, jih je v to treba prisiliti. Prisilili jih bomo tako, da bomo enkrat letno razveljavili vse aktivacijske kode. Nove aktivacijske kode bodo poslane na vse emaile. V primeru, da je email mrtev, bo uporabnik lahko novo kodo dobil tako kot sedaj, če nima kode: spremenil profil in dal zahtevek za novo kodo. Druge rešitve žal ne vidim, ker je treba občasno pobrisati "mrtve" člane, ki le zasedajo bazo. Glede na vse, kar sem v dinamiko strani vložil, je zdaj tako, da email jemlje iz aktualnega naslova. To pomeni, da če nekdo v profilu spremeni email, se spremenijo njegovi emaili tudi pri vseh receptih, ki jih je poslal, pri ocenah le teh, v odgovorih iz foruma itd. To seveda ne velja za starejše recepte, kjer je email "zapečen" v sam recept. Kar zadeva objavljanja receptov na KulSlo se ne morem premakniti od dejstva, da to naredijo uporabniki sami. Za to imam več razlogov: 1. Dobesednega prepisovanje receptov iz revij ne odobravamo oziroma ne v naši bazi. Na forumu je zato mnogo receptov prepisanih iz revij, v bazi pa naj jih ne bi bilo (verjetno kakšen tudi je). 2. Forum ima anonimno prijavo, recepti v bazi pa zahtevajo polno prijavo. Koga naj podpišemo pod recept, ki smo ga vzeli iz foruma? 3. Vsa tehnika temelji na temu, da ko v bazo pošljete recept, vzame pač vaše članske podatke. Jaz ne morem objavljati receptov pod imenom nekoga, ki jih ni poslal. Forum je namenjen klepetanju in pogovorom, ne receptom. Recepte se vpiše v bazo in link posreduje na forum. Če uporabniki delajo drugače, tega seveda ne morem niti ne želim preprečiti, le svetujem lahko, da recepte pošiljajo tudi ali samo v bazo. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

neznan uporabnik

4. feb 2002 14:46

Iz zgoraj napisanega razumem, da je najpomembnejši e-mail in nato pridejo na vrsto druge reči, npr. recept. Zakaj je tako pomemben e-mail ne razume, ampak to ni pomembno. Sedaj pa še nekaj v premislek (odgovora ne pričakujem). Ko boš po enem letu ugotovil, da nek e-mail ne deluje več, kaj se bo zgodilo z receptom? Ostal bo v bazi. Kaj če tisti e-mail ne bo deloval po 6 mesecih, ali po enem mesecu? Recept bo še vedno ostal v bazi. Če se prenese recept iz foruma, potem se v forumu poznane podatke navede pri receptu, za ostale podatke pa se navede, da je recept prepisan iz foruma in da podatki niso znani. Očitno sem edina, ki se glasno zavzemam za prenos receptov iz foruma v zbirko (bazo) receptov, zato svoj predlog vzamem nazaj. LPP

jernej  

4. feb 2002 15:17

Recept je pomembnejši od e-maila, ampak e-mail je edini stik z avtorjem, zato se mi od kontaktnih informacij zdi e-mail najpomembnejši. Tega si človek ne more kar izmisliti, vse drugo pa. Kar zadeva e-mailov in receptov, ki so že v bazi... Kot sem že povedal, bomo enkrat letno razvalidirali aktivacijske kode... Kdor ne bo vtipkal nove kode, bo imel zbrisan račun čez nekaj časa. Torej ni tožko ugotoviti, kateri emaili še delujejo. Nedelujoče emaile (člane) bom brisal, tako da v bazi ne bo več emaila. Nisi edina, ki se za ta poseg zavzemaš, poznam vsaj še nekoga (Marinko) Pozdrav Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Marinka  

član od: 3.9.2001

sporočila: 123

5. feb 2002 8:28

Na forumu je veliko dobrih receptov, preizkušenih to se vidi po sestavinah in jaz bi resnično rada dala recepte v bazo. Kaj komu mar od koga so, glavno da so dobri. Mislim da ni veliko prepisanih, če pa so so v knjigah tudi prepisani.Gdo je avtor slovenskih receptov? Mislim da naši predniki, ki se pa ne bodo pritoževali če kuhamo po njihovo z malo sodobne spremembe. Jernej razmisli. Marinka

HALI  

član od: 3.9.2001

sporočila: 112

5. feb 2002 10:14

Tudi jaz sem za prenos receptov iz foruma v bazo.Lažje najdemo, ko kaj iščemo.

jernej  

5. feb 2002 10:17

In kdo naj bi po vašem to prenašal? Sam se žal ne morem s tem ukvarjati, ker imam preveč dela okrog drugih stvari na KulSlo. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

neznan uporabnik

5. feb 2002 15:41

Kar olajšano se počutim, ker se še kdo zavzema za prenos receptov iz foruma v bazo ... in ker je to tudi Marinka, bom vložila še nekaj energije in idej. Jernej piše:" Nedelujoče emaile (člane) bom brisal, tako da v bazi ne bo več emaila." To razumem in v to se ne bom spuščala. Ampak kaj se bo naredilo z recepti teh avtorjev? Ostali bodo v bazi in stika z avtorjem ne bo! Ali ni vseeno, če stika z avtorjem ni od vnosa recepta v bazo? Predlagam, da se pri receptu navede, da je prenesen iz foruma (mogoče tudi kateri forum, tema ...) ter doda opombo, da lahko zainteresirani (če imajo srečo) stik z avtorjem vzpostavijo v forumu. O prenosu receptov iz foruma v bazo še nismo javno pisali. Kakšne možnosti imamo? Ali so to lahko prostovoljci z zaupanjem ... ali samo pooblaščenci? LPP

jernej  

5. feb 2002 16:38

Polona, saj v tem je bistvo... Jaz sem za prenos, ampak za prenos avtorjev samih. Govorite kot da je to neko posvečeno opravilo za peščico prostovoljcev... Vsak, ki je polno prijavljen v KulSlo lahko pošlje recept v bazo. Zakaj tega ne delate??? Pozdrav Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

neznan uporabnik

13. feb 2002 10:42

Zakaj nekateri pišejo recepte v forum in ne v bazo - o tem ne bi razpravljala. Nekateri so že napisali razloge, drugi pa enostavno "tako" funkcionirajo. S prepisovanjem receptov iz foruma v bazo je poudarek na temu, da te akcije ne naredi avtor recepta v forumu, ampak nekdo drug (iz kakršnegakoli razloga). In tu vidim problem: če prepišem recept iz foruma v bazo, potem je napisano, da sem jaz avtor. Tega pa ne zaslužim in ne želim. Zato predlagam, da se omogoči recept označiti, da je prepisan iz foruma in po potrebi še s kakšnimi drugimi podatki, npr. kje v forumu se recept nahaja, ... Upam, da se razumemo. Ali je kdo od bralcev foruma pripravljen kdaj prepisati (copy ? paste) kakšen recept in foruma v bazo? LPP

neznan uporabnik

22. feb 2002 13:56

Ali naj molk Jerneja razumem kot še en način, s katerim "tehtno" onemogočiti prepisovanje receptov iz foruma v bazo? Ali je res tako nesprejemljivo omogočiti, da se namesto avtorja napiše "recept prepisan iz foruma"? Če polje ni obvezno (npr. država), ali je potem to res ovira, če tega podatka ni pri prepisovanju recepta iz foruma? Ali je ocena težavnosti ključni podatek pri receptu in ob tem zanemarimo, da ni nikjer razlage, kaj pomeni posamezna težavnost? (mimogrede: ocena težavnosti je poseben problem, o katerem bi se morale ključne reči doreči, da bi imela ocena uporabem pomen za bralca! ) LPP P.S.: Na rečo tema še ni zaklenjena in lahko še kaj napišem.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti