Zanima me, če se da doma narediti pomarančni liker - ali kaj podobnega.
sara
Zanima me, če se da doma narediti pomarančni liker - ali kaj podobnega.
sara
24. jan 2007 16:36
mogoče podobno kot limoncelo, le da daš noter pomaranče namesto limon? matilda
24. jan 2007 16:42
pomarančni liker ni problem narediti, problem je dobiti neoporečne, torej neškropljene pomaranče. Če jih lahko dobiš, je recept takle: 65g olupkov (seveda izključno oranžni del) daš v steklenico in preliješ s 1/2l alkohola ter zamašiš. To pustiš 6-8 tednov na toplem (sonce) in občasno pretreseš. Potem filtriraš. 450g sladkorja prekuhaš s pol litra vode, ohladiš in zmešaš z alkoholom. Dober je pa po nekaj tednih. Lisa
24. jan 2007 18:00
Danes sem nešpricane pomaranče videla v Leklercu. lp Vesna
24. jan 2007 18:42
Pa v Maxiju jih imajo. Atina
24. jan 2007 19:15
Čao, jaz sem nekoč naredila pomarančni liker po enem receptu, ki ga trenutno ne najdem, bom še malo pogledala in ga dala v bazo, če mi uspe. Gre nekako tako - v velo pomarančo našpikaš kavna zrna in jo daš ne vem za koliko časa v žganje s sladkorjem.... Smo poskusili tudi že tako kot limonce, torej da jih narežeš na kolobarčke in namakaš, ampak ni bilo tako dobro, ker pomaranče nimajo tako močne arome in okusa v žganju kot limone. Lep pozdravček, S.
24. jan 2007 21:10
Anomis, prosim za recept, ker me mami kombinacija pomaranče in kave. Mora bit božansko LP, Sonja sonjaskof
24. jan 2007 23:25
Malo sem brskala po internetu in glej ga, kaj sem našla - recept za pomarančni liker s kavnimi zrni! Kopiram: 44 zrn kave, 1 veliko pomarančo, 1l močnega žganja, 44 kock sladkorja V velik steklen kozarec z širokim vratom (pomaranča mora cela not) damo sladkorne kocke in žganje. Pomarančo operemo (skrtačimo) in vanjo zataknemo zrnj kave. Potisnemo jo v kozarec, ki ga tesno zapremo in postavimo na hladno in temno za 44 dni. Vsake toliko ga malo premešamo (potresemo), ne da bi kozarec odpirali. Shranimo v sterilizirani steklenici. sara
25. jan 2007 7:37
Čao, ja, je bil res nekaj takega recept, nisem čisto prepričana o količinah, ampak zelo podobno. No, mi pa ni treba več iskat. Lep pozdravček, S.
25. jan 2007 22:35
Čao, ma ni mi dalo, da ne bi poiskala tegale recepta. No, takole sem naredila: 2 pomaranči namočiš v slani vodi in dobro zdrgneš (ali pa vzameš nešpricane) in nato vanju napikaš po 30 zrnc kave. Daš v kozarec, zaliješ z dcl žganja in 1,5 dcl prekuhane in ohlajene vode z 10 dag sladkorja. Pustiš stati dober mesec, da pijača postane oljnata. Lep pozdravček, S.
26. jan 2007 1:32
Mene pa zanima po čem poznate nešpricane pomaranče. Sam ne mi rečt, da verjamete tistemu napisu "NEŠKROPLENO" zraven pomaranč v trgovinah. MatjažKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piščančja juha s tortelini
Dušeno sladko zelje