22. jan 2007 20:42
Pozdravljene, še nekaj lastnih izušenj z Mireno. Pred štirimi leti, po porodu, sem se skupaj z mojim ginekologom odločila za tovrstno kontracepcijo, ker sem pač "malo močnejše sorte" in mi ponavadi tabletke naredijo več škode kot koristi. Moram reči, da nisem imela prevelikih težav po vstavitvi in sem bila nekaj časa izjemno zadovoljna. Se mi je pa po dveh letih in pol začelo dogajati, da sem imela občutek, da me bo razneslo. Dobesedno. Očitno imam pač take vrste organizem, ki potrebuje čiščenje maternice na naraven način, predvsm pa vsak mesec. Sem jo dala odstranit in sem zdaj (žal) spet na tabletah. Čisto pošteno bi tekla takole: mi je bila ok pa spet ne. Če primerjam. 1. klasični vložek : - daljše, močnejše krvavitve + zelo zanesljiv način zaščite + cena ( ne vem, ali je še zastonj?,svojčas je bilo) 2. tabletke : + zanesljiva zašččita, ob predpostavki, da jih REDNO jemljemo + lahko dostopna (zdaj dobiš beli recept za celo leto) - CENA - ravno danes sem ugotovila, da so se z uvedbo EUR izdatno podražile!!!!! 3. Mirena : + zelo zanesljiv način zaščite + redke, krajše krvavitve - cena; če jo imaš pet let, si močno v plusu, sicer pa----- Toliko o mojih izkušnjah, me pa zanima, ali ima katera izkušnje s hormonskimi obliži. Ena sodelavka jih je pred kratkim pričela uporabljati in jih zelo hvali; pravi, da so ji izjemno olajšali prehod v meno. Kdo ve kaj več???? Hvala in dolgo, strastno noč, z zaščito ali brez nje, helenag