Glina za umivanje las

Aisha  

član od: 19.7.2006

sporočila: 77

tema odprta - 22. jan 2007 10:28 | ogledi: 3.684 | odgovori: 6

Na spletni strani podjetja Gaja sem zasledila, da je pri njih mogoče kupiti naravno glino za umivanje las in kože (Ghassoul). Zanima me ali ima kdo izmed vas izkušnje s tem, ste zadovoljni ali ne. Na tej strani je o tem napisano vse naj, sama bi pa rada izvedela še izkušnje iz druge strani, preden se odločim za nakup.

Hvala in lep pozdrav!

Aisha

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

22. jan 2007 11:12

Glina vpija maščobo. Ni pa milo. Uporabljaš jo lahko za obrazne maske, za umivanje pa ni. Za umivanje bi jo morala mešati s površinsko aktivnimi snovmi in vodo. Sonja

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

22. jan 2007 11:57

Jaz pa sem videla v eni od oddaj na TV - ob sredih je bila, da so uporabljali glino, kot dodatek pri čistilni dieti - namreč poleg klistiranja za čiščenje črevesja, so pili naravne sokove, ki so jim, na en kozarec, dodali žličko goste gline, zato ker veže nevarne kovine. Bi kdo kaj vedel o tem? vanjatajnsek

poloni  

član od: 19.10.2004

sporočila: 123

30. jan 2007 0:24

Tudi jaz sem spremljala te oddaje ob sredah na kanalu A, toda žal sem zamudila prvo oddajo. V naslednjih oddajah so večkrat ponovili, da so se najprej klistirali s kavo, pa me zanima, če je to kdo videl in mi lahko napiše kaj več o tem. poloni

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

30. jan 2007 9:18

kopirano z www.altermed.com: Kar se uporabe kave pri klistiranju tiče, osebno nisem najbolj pristaš, saj je kislotvorna. Dovolj kislotvornih substanc je že v telesu in zakaj bi jo podvajali?!Jaz osebno raje uporabljam žlico soka sveže iztisnjene limone na liter vode, saj je bazična in ima podoben ph kot debelo črevo, želodec, črevesje, danka in vagina. Loni Makaroni

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

30. jan 2007 12:22

Delala sem Švedsko grenčico.Pripravek zelišč sem kupila v lekarni in dodan jim je bil kar lep kos gline. ena mš

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti