20. jan 2007 11:41
Kako pa valjate testo za potico?Jaz ga vedno na prtu,pa me jezi ker mi prt leze sem ter tja.Najbrž je silikonska podlaga premajhna za potico. gaja 1
20. jan 2007 11:41
Kako pa valjate testo za potico?Jaz ga vedno na prtu,pa me jezi ker mi prt leze sem ter tja.Najbrž je silikonska podlaga premajhna za potico. gaja 1
20. jan 2007 11:45
Ežoj, jaz sem že bila v službi, nisem še bedela, ampak že vstala. Jaz pod mojo podlodo vedno dam namočeno in ožeto kuhinjsko krpo, pa mi nikoli ne drsi. Podloga pa je ravno prav velika za potico, kekse in še kaj.Pa še lepe oznake in mere ter kroge ima gor, tako da ne potrebujem nič meriti. Kyara
20. jan 2007 12:08
Imam vprašanje, ki ga ne znam razložiti. Vašega navdušenja nad krogi, ki so narisani na podlogi, ne razumem. Ko razvaljam testo, pa bi ga rada odrezala v krog - skozi testo narisanega kroga ne vidim. Zato bom vesela, če mi nekdo pove, kaj s tistimi merami krogi, merami sploh merite. Testo za potico, ki jo delam samo nekajkrat na leto, razvaljam na velikem, lesenem " nudlpretu", ko zmanjka površine, ga ovijem okrog valjarja in prenesem na mizo, kjer je raztregnjen pomokan prt. Tame je deležen še nekaj obdelave, vendar je prt tako velik, da mi živahnost ne škodi pri delu. frina
20. jan 2007 15:17
Na podlagi s krogi zarišem na peki par krog, kolikor ga potrebujem za pekač (mi je lažje kot dati dno pekača na papir in okoli njega vleči s svinčkim, čeprav bi šlo tudi to). Pa testo za pico vlečem v kroge, za kako velik okrogel pekač potrebujem (ker jih imam različnih velikosti). Čeprav bi to lahko počela tudi na samem pekaču. Tako da ti krogi so bolj tako, da pač so, niso pa nujno potrebni. So pa na podlagi narisane še neke figurice, pa mere v centimetrih, kar pride prav pri listnatem testu, če ga režem v kvadratke, ki jih potem polnim. Tako da bi rekla, frina, da verjetno ni razlike, ali je na podlagi kaj narisano ali ne,je pa fino, če je...Mamamia mamamia
20. jan 2007 17:36
Te podloge nimam dolgo, že od nekdaj pa pekač za torte obrisujem in si jih nekaj naredim za v naprej. Ob peki biskvita nikoli ne uporabljam te podloge. Raztegljiv pekač pa tako ali tako "obrolam" s peki papirjem, če bi zmes iztekla, ker je brez dna. Že od nakupa naprej pa razmišljam, da risbe morajo imeti kak namen, samo meni se nikakor ni posvetilo, za kakšen ! Sumila sem samo izdelavo kakih valjanih tesetenin iz testa za razance. Samo najbrž tega ne počne najbrž nihče več. Mamamia, v primerjavi z mano si očitno bolj natančna . Lep pozdrav frina
20. jan 2007 23:24
Ja, meni se podloga od TW plasti, ponekod se delajo mehurji. Perem jo normalno pod toplo vodo, ali obrišem, mislm, da je edini problem, da jo zvijam okoli valjarja . Tako mi je vsaj povedala ena prodajalka TW, da bi morala imeti obvezno obešeno in mi dala celo kaveljčke v ta namen. Pa nikjer nisem imela prostora in sem jo še naprej zvijala in imam kar imam . Pa stara je že kakšnih 10 let in zelo, zelo, veliko uporabljena . Za potico pa mi je ravno prav velika, testo zvaljam v točno tako velik kvadrat kot je velika podloga (60 dag moke). zvezdica55
20. jan 2007 23:54
Joj, kako ste nobel! Jaz pa vse valjam kar na kuhinjskem pultu... si bom pa tudi jaz omislila kakšno silikonsko podlogo, ko vidim, da jih tako hvalite... jasna
21. jan 2007 7:09
Jasna, mislim, da nismo nobel, pač pa bolj praktične. Ko se meni ni dalo vleči ven podloge, sem tudi jaz probala delati na pultu. Pa je bilo več dela, kot pa na podlagi. Ker pult sem vedno prej še enkrat pobrisala, pol pomokala, se je vedno kaj prilepilao, pol pa to dol poškrabati, pa ponovno prati po uporabi... Mislim, da ti vzame več časa, ki ga pa tako nikoli nimamo. Kyara
21. jan 2007 19:43
Ja, seveda ste praktične...to sem napisala v hecu, da ste nobel. Ravno danes sem listnato testo valjala na pultu in sem se spet spomnila, da moram kupit podlago.. No, potem bom pa jaz tudi "nobel", a ne! jasna
21. jan 2007 19:57
Jojjj, kaj vam ni škoda pulta. Jaz imam veliko desko, ki je namenjena le za valjanje. Brez nje bi bila kot če bi mi ena roka manjkala. Pozdravček!Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pekoča paradižnikova juha
Bučke s sirom