Depresija

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

19. feb 2007 16:21

auachiuaua: Ne boš verjel, ko sem videl tvoje up. ime sem vedel, da verjetno provociraš klasične razlage (v tem primeru depresije), čeprav še nisem prebral odgovora... Po tem ko sem ga pa prebral... Ceniš delo dr. Ruglja, kajne? Saj tvoj namen je bil, podobno kot s tistimi mački verjetno enak: Da sprožiš plaz kritik na tvoje pismo. V tem uživaš? Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

auachiuaua  

član od: 1.11.2006

sporočila: 261

19. feb 2007 16:31

jernej, to samo pomeni da funkcioniraš po logiki predsodkov (apriornih sodb).

In sploh ne provociram, le svoje mnenje podajam. (Ne sodi me po nicku in "mačjem karpaču, tisto je bilo nekaj drugega...)

Doktor Rugelj ima v marsičem prav, je pa preveč radikalen in seksističen za moj okus. On svoje tera v skrajnosti, ki so prav tako na meji patološkega. Psihijater pač. Ti so vsi pacienti, kot sem že rekel!

Pač o teh stvareh nekaj vem...

lp

auachiuaua

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

19. feb 2007 16:34

auachiuaua ... mislim, da lahko govorim v imenu večine tukaj gori, da si ti sam še kako potreben nasvetov, ne samo psihiatra, ampak tudi ostalih strokovnjakov na področju mentalnega zdravja ... vendar se mi porajajo dvomi v njihovo uspešnost pri tebi ... spadaš namreč v skupino pacientov, ki jim ni pomoči ...

Upam, da ti nikoli ne bo potrebno nikomur od tvojih bližnjih kakšne primazati!

jessy6

jernej  

19. feb 2007 16:40

auachiuaua je napisal/a:

jernej, to samo pomeni da funkcioniraš po logiki predsodkov (apriornih sodb).

In sploh ne provociram, le svoje mnenje podajam. (Ne sodi me po nicku in "mačjem karpaču, tisto je bilo nekaj drugega...)

Doktor Rugelj ima v marsičem prav, je pa preveč radikalen in seksističen za moj okus. On svoje tera v skrajnosti, ki so prav tako na meji patološkega. Psihijater pač. Ti so vsi pacienti, kot sem že rekel!

Pač o teh stvareh nekaj vem...

lp

auachiuaua
Ne sodim te po nicku, pač pa po tem, da te "ni toliko v hlačah", da bi v kulinarika.net vpisal svoje podatke, kot je pogoj uporabe teh strani. Lažne podatke da lahko vsak, večina takšnih pa potem pametuje tukaj. Glede na to da so vsi uporabniki anonimni navzven pomeni, da se ne upaš predstaviti niti meni. S tem vse tvoje napisano modrovanje dobi čisto drug pomen... Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

auachiuaua  

19. feb 2007 17:00

jessy6 je napisal/a:

auachiuaua ... mislim, da lahko govorim v imenu večine tukaj gori, da si ti sam še kako potreben nasvetov, ne samo psihiatra, ampak tudi ostalih strokovnjakov na področju mentalnega zdravja ... vendar se mi porajajo dvomi v njihovo uspešnost pri tebi ... spadaš namreč v skupino pacientov, ki jim ni pomoči ...

Upam, da ti nikoli ne bo potrebno nikomur od tvojih bližnjih kakšne primazati!

jessy6
jessy, vsekakor sem potreben nasvetov - kulinaričnih. Za vse ostalo se nekako znajdem, ne glede na tvoje jezno mnenje. Za vsem, kar sem zgoraj napisal stojim, vse to so dejstva. In preden se zaletavaš, se za hip ustavi in pomisli, kaj če sem morda to napisal ravno na podlagi izkušnje z nekom od svojih najbližjih!!! lp auachiuaua

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

19. feb 2007 18:27

Očitno si ti prepotreben, da te kdo namlati, ko klobasaš takšne neumnosti. Privoščim ti (pa nisem privoščljiva oseba), da se te depresija samo dotakne, da te bomo potem lahko vsi mi klofutali, da te bomo spravili k pameti, ko se boš smilil samemu sebi. Si pa res potreben nasvetov psihiatra pa še koga drugega. In ne delaj se norca iz bolnih ljudi, saj si v sekundi lahko ti na slabšem, kot tisti, ki so zapadli v najhujšo obliko depresije. Pa lep večer ti želim in mirno noč ob razmišljanju, kakšno neumnost si boš izmislil za jutri, da boš provociral ljudi. Pa brez zamere. LP! fakin712

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

19. feb 2007 18:31

Glede na tisto, kar sem brala v prilogi, ki sem jo prej omenjala, je avačivava (naj mi oprosti, ampak preden jaz napišem vse tiste  uje in chiuje......) malce grobo in direktno zarezal v sredo tarče. Sicer se ne strinjam povsem z njim, pač nisem tip, ki bi tako grobo lahko kaj rekla, ampak zelo daleč od resnice pa ni. Govorim iz izkušenj v lastni hiši, ker imamo človeka, ki ga muči depresija in je tudi že obiskoval psihiatra. In se je prvič začel zavedati svoje težave tisti trenutek,  ko sem mu rekla, da ima težavo in da potrebuje strokovno pomoč, ne pa usmiljenja vseh nas, ki ga obkrožamo. Seveda ni nujno, da je z vsemi potrebno ukrepati, kot pravi avačivava, ker so tudi bolniki z depresijo različni ljudje in se z boleznijo srečajo iz različnih razlogov, ampak z nekaterimi je treba delati energično in ne zgolj v rokavicah, da jim na koncu lahko pomagamo.

Nimam v mislih energičnosti Rugljevega tipa, ker mi njegov način nikakor ni povšeči, čeprav je verjetno nekaj tudi takšnih, ki jim samo tak način pomaga. To je to - različni smo si in zato tudi potrebujemo različne oblike pomoči, vrag je ponavadi v tem, ko se strokovnjaki včasih lovijo, kaj je za koga najbolj primerno, bolniku pa se v tem času stanje slabša.

Mamamia

mamamia

auachiuaua  

19. feb 2007 19:08

Mama, pri nas je praksa klinične psihologije še vedno uklenjena v prastare vzorce, po katerih je vsak obravnavani subjekt že apriori prepoznan kot patološki primer - torej, bolnik. Večina "depresivcev" so navadne lene, samopomilujoče zgube, jezne na cel svet, ki z jadikovanjem kradejo soljudem energijo, ter izsiljujejo empatijo, oz. sočutje. Res obstajajo tudi resni bolniki, ampak ti rabijo vse kaj drugega kot antidepresive in zaprt oddelek v Polju ali neke šarlatanske new-age priročniške pisune tipa S. Grohar... lp auachiuaua

neznan uporabnik

19. feb 2007 21:04

Res se tudi jaz nekoliko strinjam z auachiuava. Poznam kar nekaj depresivnih ljudi, ki so bili tudi pred izbruhom zankov bolezni že nekoliko "bolni". Saj vidni znaki ne pridejo kar čez noč, pa pa enkrat, ko je tega že dalj časa preveč. Značajsko so taki velikokrat taki ljudje bolj kot ne nevoščljivi, privoščljivi, želijo biti vedno in povsod v ospredju in vedno vidijo sebe v položaju, ki ga imajo drugi, oni pa ne. Pa jim bi lahko dal vse, kar imajo drugi, pa bi še vedno bili taki. Saj nekaj je pa v genih, vsega ne moreš spremeniti, tudi če se zavedaš svojih napakl Vsi jih imamo, ali ne? Z rojstvom dobiš neke predispozicije, če jim daš še dodatno injekcijo s svojim načinom življenja in razmišljanja, je to potem to. Kar vsak naj oceni ljudi, ki jih pozna in i so zboleli za depresijo. Skoraj gotovo so imeli značilnosti, ki jih tudi pred boleznijo nekateri niso sprejemali prav z odobravanjem. Večkrat zbolijo ženske. Morda tudi zato, ker smo ponavadi bolj kritične do otrok, do moža, do sodelavcev, do imetja drugih itd. Veste, mama, ki ni nikoli zadovoljna z uspehom svojih otrok, ki jih vedno primerja s sosedovimi, moža z možmi svojih prijateljic in svojo hišo ter avto s sosedovim, je največkrat potencialni kandidat za kakšno bolezen, ne nujno ravno za depresijo. Jaz nič ne vsiljujem svojega mnenja drugim, ne obsojam mnenj drugih, povem pač tako, kot mislim jaz. zoja1

jernej  

19. feb 2007 21:37

auachiuaua je napisal/a:
Jaz osebno bi depresivcem kvečjemu kakšno primazal. Primarno gre za pozo - kako sem jaz bogi... auachiuaua
To ti povej moji znanki, ki se je naredila samomor zaradi depresije. Neuspela poza? Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti