Živjo,
babici bi za 80. rojstni dan spekla torta - čokoladno, ker jo obožuje. Pregeledala sem par res dobrih receptov na kulinariki, ampak rad bi naredila nekaj malo drugačnega....zelo rada bi naredila nekaj z višnjami in čokolado, ( vendar ne schwarzwaldske torte)....tu na KulSlo nisem našla kakšnega recepta za višnjevo-čokoladno torto....
In v Zvezdi sem zadnjič videla torto, premazano v temno čokoladno kremo, čez pa je bilo posuto jagodičje...izgledala je res zelooo fino, rahlo in kremasto, bila je bolj nizka. A ima katera idejo ali pa kakšen recept za take torte, kjer vmešamo jagodičje ali pa višnje kar v samo čokoladno kremo ali pa na npr. višnje nadevaš po biskvitu in preliješ s čoko-kremo?
Še to: kremo bi rada imela bolj penasto, kot nek čokoladen mousse. Naj vmešam v kremop jajca?? Samo beljakov sneg ali kar cela in ali naj dodam smetano ali sploh ni treba? Zelo bi bila vesela tudi kakšenga doberega recepta za mousse, ki bi bil primeren in dovolj kompakten za torto, in da se da lepo rezati? In tudi ne bi rada uporabljala preveč smetane, a če bo nujno, jo pač bom :)
Joj, upam da nisem preveč zakomplicirala in da mi bo kdo znal pomagati... :)
Zala
Temo je spremenil(a) _ZALA_ dne 17. jan 2007 14:46:01