26. jan 2007 21:16
Zakaj je potrebno pri vprašanjih, ko nekdo sprašuje točno določeno stvar, deliti nasvete. Saj si več nihče ne bo upal nič vprašati! Slavi1 je vprašala po malicah za svoja študenta. Vse opravičevanje in zagovarjanje se mi zdi prav grozno, saj vsak sam najbolj ve kako ima urejeno svoje življenje, prav gotovo najbolje po svojih močeh. Bravo Slavi1, da tako skrbiš za svoja otroka. Prav gotovo se ti bo to povrnilo tisočkrat! Tudi jaz sem skrbela in še vedno skrbim in rada napravim kaj za otroka in moža. Saj se zmeraj lahko zanesem nanje, če rabim pomoč. Čeprav so že odšli od doma, se radi vračajo in to je največje priznanje staršem. Ko pride čas, se vsak osamosvoji, eni prej, drugi kasneje. Eni imajo pri tem večje težave, drugi manjše. Pri tem, sem prepričana, govorim tudi iz lastne izkušnje, popolnoma nič ne vpliva, ali si moral že doma delati in se doma kaj naučiti ali ne. Jaz za svoje otroke nisem pripravljala malic, so se sami znašli, pa tudi, ker sem bila veliko v službi. Smo pa skrbeli, da se je vsak dan skuhalo kosilo in, da smo, če je le bilo mogoče, to kosilo skupaj pojedli. Za vsak dan smo se sproti dogovarjali, ob kateri uri nas bo največ doma za skupno kosilo, pa čeprav je to bilo že ob 18. uri. Kosilo je večinoma skuhal mož, če njega ni bilo, pa jaz. Našemu srednješolcu bi z veseljem kaj pripravila za malico, da bi jo nesel s seboj, posebej, ker je zelo suh in zelo malo stvari je, pa noče nositi s seboj malice - fantje! Veliko strpnosti želim vsem skupaj zvezdica55