Ali je res pregrevanje olja škodljivo za zdravje!
Hvala za odgovore!
beki
Ali je res pregrevanje olja škodljivo za zdravje!
Hvala za odgovore!
beki
15. jan 2007 23:03
Beki, kolikor sem jaz slišala in brala, je to res.Sploh škodi kakšno hladno stisnjeno olivno olje,ki ga segrejemo. Zakaj točno,ne vem,mislim, da se spremeni njegova sestava in se začne nekako razgrajevati. ela
15. jan 2007 23:12
Enkrat sem si shranila eno vročo debato o maščobah. Mogoče ti pride kaj prav. http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1195 Atina
16. jan 2007 7:24
Sem brala v nekem časopisu, ne vem več v katerem, da arašidovo olje prenese visoke temperature. Bodo tisti povedali, ki so na tem področju strokovnjaki. Mogoče Rimljanka? Saj se bodo kaj oglasili. LP! fakin712
16. jan 2007 8:33
Jaz za cvrtje in peko v pečici vedno uporabljam arašidovo, sončnično olje in pa rastlinsko mast (sladnja je mogoče pri kakšnih piškotih manj okusna kot kakšno maslo, ampak smo se navadali). Rastlinsko mast sem začela uporabljati tudi zaradi našega alergika na kravje mleko. Hladno stiskana olja pa uporabim, ko je jed že kuhana ... npr. juhe, testenine, rižote ter pa seveda solate. LP katjushkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zmagovalni bananin kruh
Jabolčne kremšnite