1. mar 2002 16:34
Hojla vsem,
ki zagovarjate sok rdece pese in kozarcek terana. Verjetno se ne boste strinjali z mano, toda moje izkusnje govorijo drugace. Ker imam kronicno slabokrvnost, ki jo prenasam ze od otroskih let vam povem, da to dvoje ni primerno zdravilo za slabokrvnost. Ko telo izprazni svoje zaloge zeleza, le teh nikakor ni mogoce obnoviti z vinom in sokom rdece pese. In zelo me jezi ker drug drugemu dajete napacne poduke. Telo sproti obnavlja zelezove zaloge, ce jemo rdece meso, tudi kozarcek Terana pase zraven ali pa pesin sok, vendar le pri ljudeh, ki ne trpijo za slabokrvnostjo. Mi ostali slabokrvnezi, ki se nam od slabe krvi ze kar vrti, pa se kaj, lahko svojo slabokrvnost pozdravimo izkljucno in samo z zelezovimi nadomestki, ki jih moramo obvezno kombinirati s C vitaminom, da ga telo lazje absorbira. Ko se nivo slabokrvnosti dvigne, to se nic ne pomeni. Najbolj pomembno je to, da potem se nekaj mesecev jemljemo zelezove nadomestke, da si popolnoma napolnimo zaloge. Pri zenskah je se nekaj kljucnih dejavnikov, od premocne menstruacije itd. Pa mislim, da tole res ne pase v kulinaricni koticek.
Se naprej en lep dan in brez zamere.
Balti