14. jan 2007 19:09
Jaz sem pa zmeraj mislila, da moja mama komplicira, ker je solato razdelila vsakemu gostu posebej, ko smo sami, jo pa jemo iz iste sklede. Verjetno mislimo vsi podobno, da kar se tiče domačih, ne kompliciramo toliko, kot pri drugih ljudeh, za domačimi boš mirno lahko popil ali pojedel s krožnika (čeprav bi bilo bolje, da ne, haha), za drugimi pač ne boš. Pa tudi, če se vsi bacili skuhajo, sem se navadila, da žlico, s katero poskušam hrano med kuhanjem, operem. Sem pa tudi jaz razmišljala, da bi pri oblikovanju raznih kroglic uporabljala rokavice, ker mi je malo grozno, ko se tista masa ali pa maščoba pretaka med prsti. Jaz sem pa bolj občutljiva, če je recimo pecivo malomarno skup spravljeno in zato zgleda, kot da bi ga kdo med rokami mencal. Npr. če rumove kroglice zgledajo preveč zdrizaste ali pa enkrat sem videla klobučke tako malomarno okrašene, tiste barve so se kar zlivale z njega in ga tudi nisem poskusila. Če pa je pecivo videti dobro, pa sploh ne pomislim na to, da ga nebi vsaj probala, če ne vse pojedla. Je pa res malo nevljudno, da greš kaj takega komentirati pred tistim, ki se je potrudil. matilda