smetana, med stepanjem tako rada sesiri?
Zakaj se mi živalska sladka ...
13. jan 2007 16:07
Mogoče jo predolgo stepaš in začnejo že nastajati masleni drobci? Smetano stepi do polovice, dodaj malo škroba (Gustin ali pa kremfix) in jo še malo stepi... LP juhica
13. jan 2007 17:12
Če jo predolgo in premočno stepaš ti lahko nastane maslo. Najprej stepaj na visokih vrtljajih, ko se pa začne gostiti pa hitrost zmanjšaj . Aki
13. jan 2007 17:26
Ker jo stepaš predolgo in najverjetneje tudi z najvišjimi vrtljaji. Mijan
13. jan 2007 20:01
dodaj nekaj mleka pa je tud veliko bolje drugače pa se strinjam z aki! Bernarda85
13. jan 2007 20:34
Jaz smetano stepem ko je res hladna,vsaj en dan mora biti u hladilniku,dodam kremfix,pa se mi ne sesiri...ali imaš to kupljeno smetano ali domačo. kuharca37
14. jan 2007 6:38
Meni se pri stepanju sesiri samo smetana merctorjeve znamke in to vedno, pa delam po istem postopku, počasi in kremfix. katka
14. jan 2007 9:53
katka lopatka je napisal/a: |
Meni se pri stepanju sesiri samo smetana merctorjeve znamke in to vedno, pa delam po istem postopku, počasi in kremfix. katka |
14. jan 2007 12:57
Cila je napisal/a: | ||
|
14. jan 2007 16:56
Meni se ne sesiri nobena, razen če jo pozabim v mešalcu in jo stepe v maslo. Stepem lahko tudi smetano, ki ji je že pretekel rok trajanja in se je že ločila na maščobni in vodnati del, če ju seveda zmešam prej:) Ampak sesiri se pa ne, razen če jo predolgo stepam, niti merkatorjeva, niti nobena druga (samo se mi pa zdi, da je merkatorjeve včasih malo manj not in ima krajši rok trajanja...) Veri
14. jan 2007 18:14
Ko stepaš smetano naj bo res hladna. Priporočeno je še, da jo imaš v višji in ožji posodi (ta naj bo tudi hladna). To so mi zaupali, ko sem delala med počitnicami v mlekarnah:)Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Burek z lahko solato
Tortelini s špinačo in sirom, sušenimi paradižniki in kozjim sirom