Diplomska

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

tema odprta - 11. jan 2007 17:50 | ogledi: 2.320 | odgovori: 23

napisat moram diplomski, v kateri bom naredila razskavo - anketa in pogovori v svojem podjetju. Sedaj pa me zanima, če moram direktorja vprašat, če lahko v diplomski uporabim podatke podjetja- splošni podatki o podjetju. Tega vprašanja in odgovora nisem še nikjer zasledila, pa se mu ne bi šla rada brez veze kazat .

ariella

mansaj  

član od: 23.12.2003

sporočila: 478

11. jan 2007 17:55

Seveda ga vprašaj, saj so podatki nekako seveda last podjetja...po mojem ti bo tudi kaj svetoval in ti ponudil pomoč! Na tvojem mestu, bi vprašala! jasna

brkn83  

član od: 25.9.2005

sporočila: 233

11. jan 2007 17:59

js tudi sedaj pišem diplomsko nalogo in so mi v podjetju s tem zelo pomagali, saj so mi posredovali točno tiste podatke, ki jih v diplomski lahko navedem, tiste, ki pa ne sem jih pa lepo ven spustila in tako nimam noobenih problemov, da kaj nebi bilo uredu. Zato je kar dobro, da vprašal o tem tudi direktorja, saj ti bo on najlažje povedal kaj napisati in česa ne. pa veliko uspeha pri pisanju diplomske naloge. lep pozdrav. brkn83

petruša  

član od: 27.11.2006

sporočila: 27

11. jan 2007 18:02

mislim, da lahko uporabiš splošne podatke brez da bi rabila vprašat direktorja. vendar uporabi take podatke, ki so javni, ki jih podjetje objavlja in ki jih mora objaviti. ampak za vsak slučaj vprašaj direktorja, kaj lahko in česa ne smeš objaviti petruša Sporočilo je spremenil(a) petruša dne 11. jan 2007 18:04:50

ariella_3  

11. jan 2007 18:35

saj šefica mi je obljubila pomoč, samo ne vem če naj še njemu povem kaj nameravam ariella

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

11. jan 2007 18:57

Podjetje vodi direktor. In on praviloma odloča, kaj spada pod poslovno tajnost in kaj ne. Akta o tem najbrž nimate. Podatki, ki se javno objavljajo zagotovo ne bodo zadostovali za tvojo nalogo. Pooblastila o tem, kaj je posovna tajnost najbrž direktor ni prenesel na tvojo šefico. Pojdi k direktorju, napaka na tem področju te lahko stane celo delovnega mesta. V našem podjetju vsi zaposleni ob sklenitvi podpišejo posebno izjavo o poslovni tajnosti. In vsaj pri nas naloge o našem poslovanju ne bi bilo mogoče narediti brez pisnega soglasja. frina

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

11. jan 2007 18:58

ola, splošna vprašanja - podatki o podjetju, ki bi jih sicer lahko tudi prebrali v iBon-u, ali zasledili na strani Ajpes ali kje drugje- menim, da za to ne rabiš posebnega dovoljenja. Tudi jaz nisem potrebovala potrditve s strani vodstva. Bolj nerodno je pri zaupnih podatkih, tistih bolj "čudnih", javnosti nepoznanih ali drugače prezentiranih. Aja, imaš kakšnega mentorja iz podjetja, da bo pregledal nalogo, sodeloval mogoče? Potem se raje zasiguraj, drugače pa ni panike vse govorit okrog. titta

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

11. jan 2007 19:02

No, vsaj spodobi se, da poveš, da delaš nalogo o podjetju, kajne???? rimljanka

ariella_3  

11. jan 2007 19:50

ne bo nobene poslovne tajnosti, ker bom med zaposlenimi samo anketo opravila, šefica bo pa svoja stališča glede zadeve podala. Hvala za vse nasvete ariella

kača  

član od: 11.1.2004

sporočila: 829

11. jan 2007 20:08

Mislim, da bi morala o tem seznaniti tudi direktorja, posebno, če boš delala anketo med zaposlenimi! Saj lahko ob tem tudi njega anketiraš! Mogoče ti res lahko poda še kakšno zanimivo idejo ob pisanju dipl.naloge. Seveda pa je ob tem tudi odvisno, koliko je zaposlenih v podjetju. Pri manjšem številu zaposlenih je pred anketo vsekakor dobro kontaktirati tudi direktorja, če pa je zaposlenih veliko število delavcev (sama sem bila pred leti ena od približno 3000 zaposlenimi), pa kontaktiranje z direktorjem verjetno lahko tudi zanemariš. Premisli! kača

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

12. jan 2007 3:42

Lahko pa greš do šefice in rečeš, kaj meni o tem, da bi sporočila še direktorju...pač da se ti to zdi prav. Po tem lahko celo ona seznani direktorja s tem, kaj se dogaja. Pri nas je recimo tako, ker bi bila naša šefica malo "užaljena", če bi šla sama k direktorju, brez da bi njo obvestila. Tako bo šefica zadovoljna, morda tebi ne bo treba it, če pa boš šla sama pa tudi ni nič narobe. Sicer pa je vse odvisno od velikosti podjetja, števila zaposlenih in medsebojnih odnosov. katka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti