Težave

begonija  

član od: 12.5.2006

sporočila: 44

tema odprta - 8. jan 2007 14:18 | ogledi: 2.284 | odgovori: 10

Ponoči se mi večkrat zgodi, da me zbudi močno utripanje srca, vsa kri mi šine v glavo, in če se ne bi takoj vlegla in dala na čelo krpo namočeno v mrzlo vodo, bi verjetno zlezla skupaj. In ko začnem o tem razmišljat postanem še nervozna, kar mi vdari tudi na želodec. Podobne probleme sem imela pred 7-8 leti, vendar je vse skupaj spremljalo še bruhanje. Šla sem k zdravnici, ki mi je rekla da me je obšla,, spomladanska utrujenost,,. Neverjetno, kakšne diagnoze vse imajo.

Pomagalo ni nič druga kot mrzla krpa na vrat in čelo in široko odprta balkonska vrata. Potem pa je naenkrat izginilo, tako kot je prišlo. Mogoče gre za kakšno vrsto migrene ali kaj. Slišala sem za nekakšne hladilne obliže, sicer sem videla to reklamo na avstrijskem tv programu. Ali imajo tudi pri nas kaj podobnega?

begonija

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

8. jan 2007 14:28

A se ti to dogaja "kar tako" ali si mogoče preden greš spat živčna zaradi kakšne stvari? Meni se je to tudi zgodilo nekajkrat točno tako kot si opisala. Mogoče ne bi bilo slabo, da malo spremljaš kdaj se ti to dogaja. Mogoče je krivo stresno življenje. Jaz bi šla na tvojem mestu k zdravnici in rekla, da te da na EKG. In če ni skrivnost, koliko si stara? LP alexis

begonija  

8. jan 2007 15:48

Alexis pozdravljena. Stara sem 31 let, na EKG pa sem bila pred dvema mesecema, ko sem imela zdravniški pregled pred zaposlitvijo-zdrava kot riba. Verjetno je res krivo stresno življenje, ker se človek včasi tudi podzavestno sekira. A se je tudi pri tebi tako končalo kot začelo? Si imela kakšno domače zdravilo za to stvar? Lp Begonija begonija

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

8. jan 2007 18:15

Isti simptomi kot pri moji mami. Nočem strašit vendar predlagam, da si daš pregledati ščitnico. titta

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

8. jan 2007 19:31

Jaz sem sicer (skoraj) 6 let mlajša od tebe pa se mi je to dogajalo predvsem kadar sem bila v skrbeh zaradi kakšne stvari. Pa ne da bi se zavestno sekirala. Živčnost je bila čisto podzavestna. Ko sem se poskušala umiriti, se je tudi bitje srca in vročični val v glavi pomiril. Se spomnim, ko se mi je to dogajalo kar npr. med kosilom pri fantovih starših, kar tako brezveze. Takrat je pomagalo globoko dihanje in svež zrak. Tudi jaz sem bila v petek na pregledu za službo in tudi jaz sem zdrava kot riba. Sicer se mi že kar nekaj časa niso pojavile take težave, ampak enkrat je bilo res hudo ko sem imela full pulsa. Ko sem šla zdravniku na EKG pa je bilo vse OK. Zdravila nisem imela nikakršnega. Daj se res malo sama opazuj kdaj se ti pojavijo simptomi, ker boš le tako lažje ugotovila ali gre za "psihološko" težavo ali je morda kaj fizičnega, če me razumeš. Če pa misliš, da bi ti bilo lažje pa brez obotavljanja pojdi k zdravniku. Če te še kaj zanima kar vprašaj. lp alexis Sporočilo je spremenil(a) alexis dne 08. jan 2007 19:33:30

lonygirl  

član od: 13.12.2002

sporočila: 167

8. jan 2007 19:33

Tudi meni se je to dogajalo. Dali so me na ekg, preverit ščitnico, vse mogoče. Diagnoza: stres. Tudi pri meni se je končalo. Se mi pa zdi, da je to kar začaran krog. Ves čas misliš na to, jaz sem si merila utrip, bila zato še bolj nervozna in spet mi je razbijalo srce. Probaj zadevo odmislit, pred spanjem spij kakšen zeliščni čaj. Ne škodi pa, da ti kri pregledajo za ščitnico. Tudi to je eden od indikatorjev. Lp, polona

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

9. jan 2007 0:28

begonija,v takem primeru,če se ti to še zgodi,močno zajemi sapo,in pritisni,kot bi močno pritiskala,če greš na veliko potrebno. Močno se napni.Lahko tudi ponoviš.Močenje čela in vratu je priporočljivo.Če preneha,je vzrok kakšna nervoza(kar je v takih primerih pogosto).Če ne preneha,je dobro iti na pregled ponovno. Poznam zelo dobro kardiologinjo,pa se lahko mirne duše obrneš name,če ne bo ponehalo. Saša Sporočilo je spremenil(a) vemves dne 09. jan 2007 00:28:58

begonija  

9. jan 2007 11:03

Hvala vsem za nasvete. Stanje se je izboljšalo, edino čez dan včasih dobim občutek kot da imam polno glavo, ampak samo za par minut. Begonija begonija

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

9. jan 2007 11:26

Tudi pri meni je po vseh mogočih pregledih sledila diagnoza stres, ponovna kontrola čez eno leto, se pravi letos aprila. Loni Makaroni

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. jan 2007 11:48

Na zdravniških pregledih ščitnice ponavadi ne pogledajo, tako da bi veljalo razmišljati v to smer. O stresu pa naši klasični medicinci kaj veliko kvalitetnega ne znajo povedati - prepoznajo simptome, o vzrokih se pa raje ne bi pogovarjali, največ, kar lahko dobiš je to, da ti svetujejo psihologa ali pa psihiatra. V tej državi namreč ni v registru poklicev psihoterapevta. Je pa sreča, da so ljudje že toliko prišli naprej, da jih ni več sram hoditi k psihiatru in potem tam v bistvu dobijo psihoterapevtsko storitev. V glavnem, begonija, ni da bi tukaj mi diagnoze dajali, ampak morda bi veljalo pogledati naslednje ključne besede: "anksioznost", "tesnoba", "napad panike" - tam besedila bolj natačno opisujejo "stres". Vendelina jr.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

9. jan 2007 14:14

Terapija dela čudeže, govorim iz lastnih izkušenj. Danes grem skozi situacije, ki bi me včasih pokopale, skoraj brez problema. Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti