8. jan 2007 14:50
Jaz sem, kar se čiščenja tiče, zelo podobna vegetarianki. Nekako se mi zdi, da se nakupi sokovnikov povečujejo pozimi, ko so "oči lačne" in bi vsi stiskali pomaranče, ko je pa na voljo drugo sadje, pa sokovniki samevajo. Kar pomeni, da vsaj 2/3 leta niso v funkciji. OK, saj roštilji tudi nekaj časa niso v funkciji, ampak pozimi jih da človek lahko v klet. Sokovnik pa tam v kuhinji sameva kot en razstavni eksponat (moja kuhinja ima 22 kvadratnih metrov in mi je še premajhna, predvidevam, da jih je kar nekaj manjših, pa nimam sokovnika....). Nekako se mi zdi, da dober mešalec marsikaj naredi. Sem se pa spomnila še nečesa: ena znaka (živiva v istem kvartu) je imela pred leti kuro s sokovi (sadnimi in zelenjavnimi) - zdravnik jo je zelo ostro prijel, ker je tehtala mnogo mnogo preveč. In je kupila sokovnik. Prvi dan je kupila gajbo pomaranč in je stiskala sok. Drugi dan je še vedno stiskala sok. Tretji dan je še vedno stiskala sok. Četrti dan se je malo naveličala oranžne barve in je šla na zelenjavne sokove. Sedmi dan je še najbolj spominjala na Mujota, ki je šel v Kanado in je bil v zadnji fazi (a se spomnite tistega elektronskega dnevnika pred leti, kako je šel Mujo v Kanado, čakal sneg, bil navdušen nad snegom, ki je padel oktobra, za božič je imel za sneg izraz "bijelo govno", marca je pa samo še psoval nad zimo). Namreč, sokovnik je bilo treba ves čas čistiti, ker ko se tisti ostanki sadja zasušijo, se vse skupaj težje čisti, če pa zadeva ni bila ves čas čista, je bila nevarnost, da bodo v sokovnik šle faraonke (to so tiste male živalice, ki stalno sobivajo z nami v betonskih konstrukcijah, ne glede na to, kako se borimo z njimi). No, ta znanka ima smisel za matematiko in je ugotivila, da za 2 dcl soka porabi 3 pomaranče, zraven pa še 10 litrov vode in 20 minut čiščenja. Moja sugestija, da pri čiščenju tudi izgublja kalorije, je ni posebej motivirala (je rekla, da se jih hkrati dviga pritisk od jeze....). Skratka, po 2 mesecih sokovnika niti pogledala ni več. Je jedla kar pomaranče na klasičen način. Žal njena dieta ni imela kakšnih trajnih učinkov, ker je po pomaranačah spet prešaltala na čokolado. Vendelina jr.