Za novo leto sem fantu kupila keramični fondi za sir in čokolado. Veselje v hiši je bilo veliko . Odločili smo se ga uporabiti za silvestrsko večerjo in tudi z vašo pomočjo smo pripravili odličen sirni fondi. Ampak glej ga zlomka, nekje med večerjo zagledam, da fondi po posodi poka . Minil me je ves tek, a sem modro molčala, da ga ne pokvarim še ostalim, in upala, da ne bo razgnalo posode po kuhinji prijateljev (to bi bilo nekaj velikega in mastnega za srečo). Fondi ni počil do konca, nastala pa je velika razpoka. Poleg tega se je masa močno prismodila, čeprav je bil plamen konstantno na minimumu. Kvaliteta pa takšna. Nesla sem ga nazaj in ker drugačnega ni bilo, vzela denar. Pri hiši je nastopila velika žalost, ker bi fant fondi (saj veste kako je, ko moškemu vzameš igračko).
Torej sledi nakup novega, kvalitetnejšega fondija. Študiram v Ljubljani in moram priznati, da zelo slabo poznam trgovine za dom. Poznam Namo, Mullerja in Merkur potem pa mi že zmanjka idej. Pa še nekaj je, zelo nerada hodim po trgovinah. A mi lahko prosim svetujete, kam naj grem pogledat, ker se mi ne da tavati po Ljubljani, pa še razprodaje bodo. Groza!!! In prenašanje teh škatel po trolah in potem na vlak, to je šele veselje. Na internetu sem videla, da so v tujini zelo popularni litoželezni in to po zmernih cenah. A to pri nas obstaja, ker imam travme od keramike. V več trgovinah sem videla takšne za 3000 sit, moj pokojni je bil 5000 pa je bil popolnoma za nič. Rada bi nekaj kvalitetnejšega.
Hvala za pomoč
magnolija