6. jan 2007 7:31
Še jaz bom pristavila piskrček. Sem namreč med tistimi, ki radi malo bolj pritisnemo na plin. Za sebe lahko rečem, da sem voznik, ki je vsaj 80% siguren v svojo vožnjo. Pa ne narobe razumet. Je pač tako, da sem imela pred svojo nosečnostjo tako službo, pri kateri sem letno naredila na desettisoče km letno. Dobrih 7 let sem namreč vozila kombija po vsej Evropi, razen kakšnih vzhodnih državah, ker je mož začel z drugo dejavnostjo, bilo pa nama je škoda oddati prevoze, ki so dobro tekli. Takrat sem pustila dotedanjo službo in šla v ¨svet¨. Lahko mi verjamete, da smo Slovenci eni od najbolj nediscipliniranih voznikov daleč naokrog. Za moj okus so edino Italjani večji divjaki, oz večji nestrpneži. Kljub njihovim kaznim. Kljub temu, da smo nabili kazni v višave, ni nekega reda na cesti. Saj tudi sama dostikrat ne spoštujem predpisov, a to so bolj take malenkosti, kot je vožnja skozi oranžne, zavijanje brez smerokaza, kakšno prehitevane na delih, kjer ni najbolj dovoljeno, ker pač eni cijazijo pred mano in podobno. Ko pa pridem do naselja, kjer je določena neka omejitev, se pa držim le-teh. Evo pa smo pri radijskih obvestilih. Strinjam se z obveščanjem o zastojih, o prometnih nesrečah, o obvozih, nikakor pa se ne strinjam z obvestili o radarjih. Zato, ker z njimi ne bomo dosegli nič drugega kot to, da bodo pred naselji kjer je radar javljen vsi zavirali. Kaj pa pred tistimi, kjer ga ni? A tam pa potem lahko peljemo skozi hitreje, kot je določeno? Samo zato, ker nihče ni postavil radarja? Ne ne, nikakor se ne strinjam z temi obvestili, kljub temu, da sem t.i. divjak, zato ker bi vsem voznikom moralo priti v zavest, da se vsaj v naseljih moramo držati omejitev. Pa na kakšnem drugem delu kjer je to potrebno tudi, da ne bo pomote. Lep in varen dan vam želim. jass