Prosim mi lahko nekdo posreduje recept iz revije Lisa-( Pena s belo čokolado s malinami ali nekaj takšnega )moja Lisa je po nesreči končala v ognju.
Že v naprej se Vam zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam.
maja g
Prosim mi lahko nekdo posreduje recept iz revije Lisa-( Pena s belo čokolado s malinami ali nekaj takšnega )moja Lisa je po nesreči končala v ognju.
Že v naprej se Vam zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam.
maja g
4. jan 2007 14:21
Bela čokoladna pena z malinami 2 žlički želatine v prahu 1,5 tablice bele čokolade (150g) 400 ml smetane 300g malin (svežih ali zmrznjenih) Želatino v prahu zmešajte s 3 žlicami vode in jo pustite nekaj minut stati, da nabrekne oz. dokler ne popije vse vode. Z večjim kuhnjskim nožem grobo sesekljajte čokolado in jo skupaj s smetano v lončku počasi segrejte in stopite.. Nato dodajte želatino in jo med mešanjem stopite. Kremo prestavite v metalno skledo in jo nekaj minut v hladni vodni kopeli med mešanjem hladite. Maline preberite oz. odtalite. Takoj ko krema začne želirati, pazljivo umešajte maline. Na to kremo za 1 do 2 uri postavite na hladno. Z žličko iz kreme izrežite žličnike in jih po želji okrasite s pretlačenimi malinami, sesekljanimi pistacijami in meto.
4. jan 2007 14:36
Najlepša hvala andrejka za odgovor, obenem pa želim tebi in vsem ostalim na kulinariki "Polno sreče in zdravja v letu 2007 in še veliko kuharskih mojtrovin. Lep pozdrav maja gKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pašta s pivom in slanino
Sendviči iz ajdovih rogljičkov