Predvajalnik mp3

nincika  

član od: 23.11.2006

sporočila: 71

tema odprta - 3. jan 2007 12:25 | ogledi: 4.871 | odgovori: 4

Zopet se obračam na vas, ker rabim pomoč.

Kako se na predvajalnik MP3 naloži glasba iz računalnika? V navodilih za MP3 je vse skupaj zelo pomankljivo opisano, za laike kot sem (namreč v času mojega otroštva smo imeli črnobarven televizor, v najstniških letih smo dobili telefon). MP3 sem priklopila na računalnik tako kot je opisano ,na ekrančku MP3-ja se je pokazala pravilna ikonca. Sedaj pa ne znam iz spletnih strani naložiti glasbo,zato prosim če kdo to obvlada, da mi pomaga z bolj natančnejšimi navodili .Na spletni strani od BIG FOOT MAMA se mi je avtomatsko na zaslonu pokazal okenček v obliki MP-trija i

sem lahko naložila ,pri drugih mi ne uspe in potem čaram in čaram...

HVALA.

Bernarda85  

član od: 17.7.2006

sporočila: 209

3. jan 2007 12:44

no tkole je to. Najprej si na računalnik naložiš musko. Npr. obstajajo nekaksni programi npr. winmx music, emule, ftp-ji,...No ko najdeš nekje glasbo si jo prinesi (download) na računalnik nato priklopi MP3 na svoj računalnik, kot je opisano v navodilih. Ponavadi se ti pojavi nov pogon ali nova mapca (v mojem računalniku poglej k bo polek c:, d: še kaj drugega). Ponavadi ti ga takoj sam odpre nove mapco kamor skorpiraš muziko iz ene mape (kjer si shranla musko) v drugo mapo (na mp3). In to je vse. Upam da sem ti kaj bolj pojansila, če ne pa vprašej še kej Bernarda85

nincika  

član od: 23.11.2006

sporočila: 71

3. jan 2007 13:37

Oprosti ampak mi ne gre. Ali mi lahko svetuješ točno naslov spletne strani kjer bi lahko našla kaj in potem shranila.

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

3. jan 2007 16:57

Moram povedat da je vlečenje muzike iz spleta zelo teško,vsaj zame.Meni so otroci v oporo,ker mi ne gre.Poznat moraš tudi ime izvajalca in naslov pesmi. ena mš

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

3. jan 2007 17:58

Za vlečenje muzike iz interneta rabiš poseben program, ne gre kar tako iz spletnih strani. Mogoče le na nekaterih, kot pri tej Big foot mama. No ti programi so tipa P2P, to pomeni "peer to peer" , namenjeni izmenjavi datotek oz. so posebni vmesniki, ki ti to omogočajo. Ene izmed njih je omenila zgoraj že Bernarda, to so e-mule, e-donkey, bil je tudi Napster, jaz osebno pa uporabljam DC++. Torej najprej rabiš programček, si ga moraš naložit na računalnik, ga zagnat, potem pa seveda še malo znanja, da mp3 -je ki jih želiš, spraviš na računalnik. Poznati moraš tudi izvajalca in naslove pesmi, da lahko iščeš. Da pa lahko sam snameš dol komade, moraš pa seveda v zameno za to tudi nekaj dati, torej ponuditi tudi ti svoje komade v uporabo, kar je smisel vsega tega "sharanja". Čim več daš, tem več tudi lahko dobiš...klasika. Naslednja stvar je torej , da imoraš imeti komade najprej shranjene v mp3 obliki na računalniku, na trdem disku, šele potem jih lahko naložiš v player. So pa tudi drugi načini, da jih dobiš, npr., da ti jih kdo posreduje in jih ne išeč sama. Večinoma si komade izmenjujejo po MSN messengerju, zapečene na CD-jih ali pa na USB ključku. Tudi iz drugega playerja jih lahko preneseš. Samo rokovanje s programom za downloadanje zahteva malo več kot osnovno računalniško znanje, naj ti kdo pomaga, ki zna...Nujno pa jih moraš najprej imeti shranjene na računalniku. Upam, da sem kaj pomagala. katka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti