25. jan 2007 15:22
LIJANA je napisal/a: |
Cila, da ne steče nič ven, jih "režeš" z roko, vsaj jaz. Lepo z robom dlani pritisneš dol, pa še malo levo in desno, potem pa na sredi prerežeš. Upam, da sem dovolj jasno napisala. |
25. jan 2007 15:22
LIJANA je napisal/a: |
Cila, da ne steče nič ven, jih "režeš" z roko, vsaj jaz. Lepo z robom dlani pritisneš dol, pa še malo levo in desno, potem pa na sredi prerežeš. Upam, da sem dovolj jasno napisala. |
25. jan 2007 17:52
Lahko se štruklje zavije v alufolijo in se jih da zmrznit, potem pa zmrznjene s folijo vred v lonec in na plin... Čeprav ne vem, če je to čisto zdravju neoporečno. Nekje v glavi imam, da je folija zdravju škodljiva?! Morda kdo ve? Ana Češnovar
25. jan 2007 19:32
Pri nas se pa štruklji kuhajo v prozorni foliji. gaja 1
25. jan 2007 22:47
Pa v peki papirju jih eni kuhajo. Atina
26. jan 2007 8:36
Režem jih z krožnikom.Res, ni 100%, se najde tudi kakšen.Pa brez pokrovke na loncu. siba
26. jan 2007 8:45
Cila je napisal/a: |
Trik proti razvijanju med kuhanjem sem podedovala od babice. |
26. jan 2007 10:25
odgovor rdkapici: Poznam dva načina: -za skutine štruklje – bolj mehko testo, zvitek obrnem tako, da je preklop spodaj in pustim počivati vsaj pol ure. V tem času se preklop povsem spoji z ostalim testom. -za orehove štruklje pa naredim bolj kompaktno testo, iz malo večje količine moke, ga razvaljam v krog, na sredi kroga naredim luknjico in zvijam iz te luknjice navzven. Na koncu dobim en velik kolobar. Babica mi je rekla, da se tako narejeni štruklji ne bodo odvijali in se res ne. Ga pa vseeno pustim še malo počivati. SIBA: tudi jaz sem jih poprej rezala s krožnikom, zdaj pa Lijaninega načina ne morem prehvaliti. Pretisnila (z dlanjo) sem jih pred počivanjem, razrezala pa tik pred kuhanjem. " In ni nič kapljalo in curljalo" Lp Cila Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 26. jan 2007 10:25:55
27. jan 2007 3:24
Cila hvala za te ideje, bom sprobala, štruklje rada delam:) Režem jih jaz tudi s kakim drugim dovolj topim predmetom, recimo s topo stranjo lopatke za testo, z roko še nisem probala, Lijana, hvala tudi tebi, zdaj pa bom še to poizkusila, čeprav tudi razrezani z lopatko ne razpadajo. Meni je tako bolj fajn (razrezani), sploh za zamrznit, lažje jih daš v zmrovalnik, lahko jih vzameš ven samo za enega ali dva ali pa za celo družino, pa še hitrje so kuhani. Veri
27. jan 2007 14:39
Cila je napisal/a: |
zvitek obrnem tako, da je preklop spodaj in pustim počivati vsaj pol ure. V tem času se preklop povsem spoji z ostalim testom. |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja v slow cookerju
Polnjene paprike