6. feb 2002 9:55
Če se lahko vključim še v debato okrog časa pečenja. Mislim , da je vse eno kje pečeš ali v fritezi ali v kozici. čas pečenja in postopek je enak pri fritezi ali navadni kozici. marta pirtovšek
6. feb 2002 9:55
Če se lahko vključim še v debato okrog časa pečenja. Mislim , da je vse eno kje pečeš ali v fritezi ali v kozici. čas pečenja in postopek je enak pri fritezi ali navadni kozici. marta pirtovšek
6. feb 2002 10:54
Matjaž, fritezo pustim odprto, ko krofe obrnem. Glede časa cvrtja pa takole: ravnam se po navodilih sestre Vendeline in krofi še nikoli niso bili znotraj surovi. Mogoče tudi zato, ker ne delam ne vem kako ogromnih krofov. Simona
20. feb 2002 15:26
Jaz pa delam takole. krofe pečem na 170-180°c 4 minute na eni strani, jih obrnem in potem še na drugi strani, toliko, da dobijo lepo barvo. Če so znotraj pečeni pa poizkusim tako, da v krof pri strani zapičim zobotrebec. Povlečem ga ven in če se na njem še kaj drži pustim še malo v olju te krofe če ne jih dam ven. Dober tek!... Saša-Aleksandra Venturini
3. mar 2002 1:10
Hojla! Pustni čas je res mimo! Sedaj smo se krofov za nekaj časa najedli, a ne za dolgo. Vsaj pri nas ne, juh kar večkrat pripravimo, namesto peciva. Sem pa prečital v eni tuji reviji nasvet, ki ga pa odsvetujem. V tej reviji svetujejo da damo slab dl ruma v olje, v katerm cvremo krofe, da to še dodatno prepreči vsrkavanje olja v krofe. Temu sem absolutno proti, ker s tem naredimo olje zelo vnetljivo, znižamo mu tempereturo gorljivosti. Marsikatera kuhinja je prav zaradi tega že bila cilj gasilskih intervencij!!! Ne pozabimo! Ko se olje vname v odkriti posodi začne brizgati in prvo kar zagori za oljem je ponavadi filter v napi, ki ga je težje pogasiti kot olje v "kastroli". Če se motim, mi naj bo oproščeno. Ne mislim povzročati panike, a naj previdnost ne bo odveč! Ažokoh!Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Sirovi napihnjenčki z dodatkom
Ajdov kruh z orehi