Orgentno!

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

28. dec 2006 18:51

Men se pod časovnim pritiskom vsaka peka sfiži. Tako da tik pred zdajci rajši ne pečem nič. Ne vem, kako to funkcionira pri tebi, upam pa, da se je popoldne dobr razvilo. LP

ela  

član od: 28.9.2006

sporočila: 735

28. dec 2006 19:04

Kyara,meni ta model sicer ni znan,mislim pa,da ti bo katera članica znala odgovoriti. Če pa ne,pa ti še vedno ostane druga možnost:pokličeš v njihovo trgovino in mislim, da ti bodo radi posredovali tudi recept. lp, ela

Cornellia  

član od: 11.5.2006

sporočila: 103

28. dec 2006 19:12

mijamarija, sicer je tvoja peka najverjetneje že mimo, ampak ravnokar sem na neki nemški strani naletela na recept za kolačke, ki na slikici izgledajo kot donutsi iz "mekiča". Recept je v nemščini, preizkusila ga nisem, ampak mogoče komu pride prav. Donuts für die Form (für 12 Donuts mit 7 cm Durchmesser) 200 g Mehl 4 TL Backpulver 100 g Quark (Magerquark) 60 g Puderzucker 1 Pkt. Vanillezucker 1 Prise Salz 4 EL Öl 8 EL Milch Zubereitung Quark, Zucker, Vanillezucker, Salz, Öl und Milch verrühren. Das Mehl und Backpulver unterrühren. Mit einem Spritzbeutel den Teig in die Formen füllen. In den auf 180°C vorgeheizten Ofen schieben und ca. 20 min backen. Die fertigen Donuts mit Glasur oder Puderzucker überziehen. Cornellia

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

28. dec 2006 20:35

Kyara je napisal/a:
Jaz pa sem dobila za božič silikonski pekač iz pekarne Vrhnika in gor piše, da je pekač za diamante. Recepta ni nobenega zraven, pa me zanima, ali katera pozna tako pecivo? V pekaču je 6x3 luknjice, ki so pol manjše kot za mini mafine, na dnu pa je vzorček kot pravi diamant. Sedaj pa ne vem, če naj noter vlijem maso za mafine ali pa obstaja za diamante kakšen poseben recept. Samo če naredim mafine, pol se diamantni vzorček ne bo videl na njih. Mafini stojijo pokonci, ta vzorček pa je na dnu modela. po moji kmečki logiki bi se tu noter naj peklo nekaj, kar se zvrne ven, da se vidi vzorček. Ali pa ne? pomagajte prosim. Se opravičujem, ker sem se vrinila v temo. Kyara
Kyara, moja prijateljica je kupila tak pekač za izdelavo čokoladnih bombončkov. stana

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

28. dec 2006 20:56

mamamia je napisal/a:
Ja, modelj je res uriginalen, mekič mi je pa znan in hčerinih sms sporočil: jas sn zaj v mekiču...Gremo torej pečt donace...mamamia mamamia
Tole pa me je nasmejalo do solz; čeprav z Mamamio spadava menda v isto pokrajino sporočila nisem takoj razumela. Na srečanju mladincev nekega velikega podjetja sem ujela takle pogovor: " A maš ojgn ?" " Ka bi rad, vgn ?" "Kwa, ogenj za cigarete rabš!" Primeren "vgn" in kvalitetno "vle" vam želim pri kuhi. frina

mijamarija  

član od: 19.4.2006

sporočila: 529

28. dec 2006 22:56

Hojla! HO-HO USPELO JE! Gostje so odšli zadovoljni.Dasem tako hitro rabila recept je bilo ravno to da so mi oni prinesli te nesrečne modele za božično darilo. Danes pa so se čisto nepričakovano povabili na obisk in seveda na donat"se.Ja to prav tisti donat"si ki jih imajo v "mekiču".Malo sem improvizirala in moram se malo pohvaliti -uspelo je.Da pa je bilo veselje še večje sem otrokom prepustila da so pecivo oblili s čokolado in karamelno kremo.Da pa je še večji hec jutri zopet pridejo,na donat"se seveda.Srčno upam da vam nisem preveč zatežila. Nočko! mijamarija

Marna  

član od: 13.11.2006

sporočila: 494

28. dec 2006 23:17

Hvala bogu, da ti je uspelo... Kje pa si dobila recept? In kakšnega si uporabila? Marna

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

29. dec 2006 5:51

ja mimamarija,tudi sama sem gruntala da se je kadil pa nč zgruntala.bi blo fer da napišeš ta recept,lahko tudi sam približno ena mš

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

29. dec 2006 7:47

Po mojem peka teh krofkov ne bi smela biti problem, če maš le malo izkušenj s peko. Kot razumem gre za model za ameriške krofe (tiste policijske z luknjo in oblite s čokolado). Tak pekač sem videla v neckermannu in sem študirala, če ga naročim, ker so mi lušni ti krofki, tam zraven dobiš tudi recepte. Tole je pa na žalost le en nemški link, pa se kar razume http://www.mamas-rezepte.de/index1.htm?rezepte katka

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

29. dec 2006 13:07

mijamarija, a veš, da prav pašeš v to praznično vzdušje??!! Marička, sem se nasmejala! Pa še happy end je bil... jasna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti