12. jan 2012 11:31
terezija je napisal/a: |
gobica še malo počakaj da zraste malo večji in da naredi zračne korenine. Ko bodo zračne korenine velike vsaj 5cm pa lahko odrežeš in nanovo vsadiš; jaz sem tako naredila in mi že poganja steblo za cvet približno po 4 mesecih. reza |
Se kar strinjam - več koreninic naj ima, bolj je verjetno, da ti bo preživela. jaz sem jo, se mi zdi, prekmalu odrezala od matične rastline, je imela kakšne 3-4 kratke koreninice, pa se je posušila.
Kako presajate - mislim, kako tiste korenine, ki tiščijo ven iz lonca oz. že rastejo ven iz lončka, stiščite nazaj, ne da jih polomite? Bo čas, da moje letos presadim, ampak se ravno zaradi tega do zdaj še nisem spravila tega naredit.
Sicer pa sem mojim 4 orhidejam letos začela na vsake toliko dodajat tekoče gnojilo za orhideje (enkrat na mesec pribl., zalivam na 14 dni). Trenutno so v polnem razcvetu, popek pri popku, cvet za cvetom. Čisto sem blažena :) Ko jih nisem gnojila, so živele, ampak občutno manj cvetele. Imam 3 falenopsise in 1 drugo sorto, ki pa rabi več zalivanja.
Krive so pa, po moji kurji logiki, ker se pač malo obračajo proti svetlobi, malo pa, ker se zaradi višine začnejo povešat.
rag_doll