Božič

m.schafe  

član od: 3.5.2006

sporočila: 254

tema odprta - 27. dec 2006 8:12 | ogledi: 2.486 | odgovori: 4

v otroški knjigi sem zasledila zelo prikupno skoraj "pobožično pesmico" i

n sem sklenila, da vam jo moram poslati.

sveta noč, blažena noč,

vse že spi, je polnoč.

pojedel sem preveč salam,

kam potičko naj dam?

Joj kako mi je slabo,

tako zelo mi je slabo.

sveta noč, blažena noč

zdaj res rabim pomoč.

Vsa ta mast v želodcu mi leži,

doma tablet nobenih ni.

potica nič mi ne diši,

potica nič mi ne diši.

knjiga: knister- mala čarovnica lili

božične čarovnije

m.schafe

MIAM  

član od: 25.11.2006

sporočila: 24

27. dec 2006 9:11

Žal moram reči, da se mi tole sploh ne zdi prikupno in mi je original veliko bolj všeč. Sploh pa take pesmice nebi nikoli brala svojemu otroku. Prav škoda se mi zdi, ker take klavrne priredbe kvarijo res lepe praznične pesmi, ki nosijo pravo sporočilo in dajejo Božiču lep pečat. Potem se pa še sprašujemo, zakaj prazniki izgubljajo svojo čarobnost.... MIAM

plopsa  

član od: 28.11.2006

sporočila: 441

27. dec 2006 14:24

hej, meni je pa simpatična saj ni treba celo tragedijo narest, otroku se razloži kaj je šala in kaj je tradicija in spoštovanje in lahko še dodam da sem jaz katehumen in se ne delam norca iz vere!!!! saj smo v šoli tudi peli čin čin čin drežnice, kje so tršice, gori v zbornici, kjer ni pravice, kevico pijejo, čike kadijo ubogim učence pa cveke delijo,.......... pa ravno tako ni originalno besedilo plopsa

m.schafe  

član od: 3.5.2006

sporočila: 254

28. dec 2006 18:24

no ta knjiga želi povedati prav to, kako se odrasli obnašamo v tem času. z mamo sta prišli v trgovino čevljev, kjer je bila gužva in je bila trgovka živčna in neprijazna. potem je sama šla v trgovino in začarala prodajalko v prijazno osebo. m.schafe

lidica  

član od: 17.1.2006

sporočila: 135

29. dec 2006 13:01

Tudi meni se zdi simpatična. So še druge bolj trapaste , ki smo si jih peli npr. angelček moj zakoplji se v gnoj pa idi po kramp boš videl moj lamp. Lp lidica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti