Marcipan

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

4. jan 2007 18:56

Marcipan in čokolada se krasno dopolnjujeta. Prijatelju sem za rojstni dan naredila torto iz čokoladnega biskvita z marcipanom, za nadev pa sem uporabila tudi nugat (eno tanko plast sem namazala na biskvitno plošo, pa na to plast dala ploščo marcipana) - je namreč ljubitelj čokolade,marcipana in nugata. Tako da brez skrbi, temen biskvit z marcipanom bo prava poslastica. Uspešno peko, Mamamia mamamia

Vilina  

član od: 7.3.2003

sporočila: 600

4. jan 2007 19:43

Najlepša hvala, zdaj sem prepričana, da bo uspelo. lenka

d.  

član od: 3.12.2003

sporočila: 523

9. jan 2007 22:30

No, Vilina. Kakšen je bil rezultat? Predvsem pa, kako si se lotila zadeve!? lp, d.

Vilina  

član od: 7.3.2003

sporočila: 600

10. jan 2007 9:06

Joj, napovedano praznovanje je odpadlo, oz. je prestavljeno, tako da torte ta teden nisem pekla, žal. Tako da bom počakala na naslednjo priložnost. Nisem pa mislila nič komplicirati-recept za biskvit: 5 jajc (posebej rumenjaki, posebej sneg), 10 dkg sladkorja, 10 dkg marcipana, 10 dkg moke, 5 dkg jedilnega škroba, 7 dkg čokolade v prahu. Torto sem nameravala dvakrat prerezati, namočiti z mešanico marmelade, pomarančnega soka in malo ruma ter namazati s kremo iz čokoladne torte Noa-torej smetana in čokolada. lenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti