Klistir

vegeterianka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 282

23. dec 2006 11:45

Takole vsem se zahvalujem za nasvete, glede prehrane se strogo prehranjum z zdravo prehrano brez ogljikovih hidratov in zelooo malo mesa, ker včasih ga moram vnesti zaradi tega ker padem potem v slabokrvnost in mi grozi transfuzija. drugače moj problem ne izvira iz slabe prehrane ampak ker sem težek bolnik, ki ta bolezen me spremlja že 30 let in veliko zdravil, zato nastanejo tudi zaradi tebletskih bonbončkov do zapletov ali zaprtja črevesja. Kakor ste prebrali sem se zaradi tega zdravila že 2 krat v bolnici dobivala seveda klistir, ko sem bila otrok, nora dogodivščina, ki so mi sestre bičale naj zdržim čim dlje jaz pa letela že v prvi priliki na WC in preklela vse hudičke ...hihihi. Tako da sedaj občasno pijem Novolax vendar, to ko sem res zaprta tudi po 14 dni in več. Jem pa kljub temu jogurte z lanenim semom in popijem ogrmno vode in sadni sokov grenivke vendar zadeva se moja vleče že od otroštva. vendar zanimivo mi je bilo ko sem gledala na A.kanalu ker sklepala sem, da tam ne uporabljajo klistir samo ker imajo težave z črevesjem ampak da si kakor sem jih razumela očistijo celotno črevesje. Klanjam se jim kako zdržijo sploh vodo dolgo v sebi. zakaj sem dejansko odprla to temo na kupidu ker me je zanimalo koliko ljudi si čisti telo s tem, kako ga uporablja, ali je treba non stop menjavat oz.kupovati klistir za vsako uporabo, ker meni posti z sokovi ne pride upoštev zaradi preštevilnih zdravil, ki jih popijem v celem dnevu zaradi bolezni. Potem bi šele imela težave če ne bi jedla nič konkretnega in pila zraven po 12 zdravil na dan...uničila ne samo črevesje še bolj ampak tudi želodec. seveda mogoče bom kdaj kupila klistir in videla koliko več učinka ima od mojih tablet za odvajanje blata. Te pijem na vsake 2 meseca 2 dni. Klistir pa bi tudi uporabljala samo 3 dni potem pa bi mi tisto tekanje po wc že šlo čez glavo, saj že tako tekam na Wc zaradi tablet za odvajanje vode in ni ravno zabavno ko pride čas ko jih moram piti. hvala vsem in seveda lepo praznujete vegeterianka

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

23. dec 2006 16:59

Pobrskaj malo po netu. Jaz sem našla nekaj zanimivih izkušenj. Vpiši v googla klistir in preberi. Sonja

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

23. dec 2006 17:09

Klistiranje samo je za očišenje črevesa premalo, so potrebni malce bolj drastični ukrepi, da se očisti vse svinjarije, ki jo noter nalagamo. Npr. kolonhidroterapija: http://www.viva.si/clanek.asp?arhiv=1&id=583 Loni Makaroni

lili A.  

član od: 11.4.2006

sporočila: 218

29. dec 2006 20:38

O čiščenju črevesja sem zasledila tudi na: http://www.viva.si/clanek.asp?id=3005 kjer piše, da je to potrebno izvajati samo pod zdravniškim nadzorom. . Ko pa sem se ponovno "poglobila" v članek, sem se prepričala, da je temu res tako. Vsem želim lepo praznovanje in srečno Novo leto in še - hvala za krasne recepte in nasvete lili A. Sporočilo je spremenil(a) lili A. dne 29. dec 2006 20:39:51

gordana  

član od: 7.11.2004

sporočila: 539

30. dec 2006 10:28

Donat Mg - zjutraj na tešče cca 2 dl! gordana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti