23. dec 2006 11:45
Takole vsem se zahvalujem za nasvete, glede prehrane se strogo prehranjum z zdravo prehrano brez ogljikovih hidratov in zelooo malo mesa, ker včasih ga moram vnesti zaradi tega ker padem potem v slabokrvnost in mi grozi transfuzija. drugače moj problem ne izvira iz slabe prehrane ampak ker sem težek bolnik, ki ta bolezen me spremlja že 30 let in veliko zdravil, zato nastanejo tudi zaradi tebletskih bonbončkov do zapletov ali zaprtja črevesja. Kakor ste prebrali sem se zaradi tega zdravila že 2 krat v bolnici dobivala seveda klistir, ko sem bila otrok, nora dogodivščina, ki so mi sestre bičale naj zdržim čim dlje jaz pa letela že v prvi priliki na WC in preklela vse hudičke ...hihihi. Tako da sedaj občasno pijem Novolax vendar, to ko sem res zaprta tudi po 14 dni in več. Jem pa kljub temu jogurte z lanenim semom in popijem ogrmno vode in sadni sokov grenivke vendar zadeva se moja vleče že od otroštva. vendar zanimivo mi je bilo ko sem gledala na A.kanalu ker sklepala sem, da tam ne uporabljajo klistir samo ker imajo težave z črevesjem ampak da si kakor sem jih razumela očistijo celotno črevesje. Klanjam se jim kako zdržijo sploh vodo dolgo v sebi. zakaj sem dejansko odprla to temo na kupidu ker me je zanimalo koliko ljudi si čisti telo s tem, kako ga uporablja, ali je treba non stop menjavat oz.kupovati klistir za vsako uporabo, ker meni posti z sokovi ne pride upoštev zaradi preštevilnih zdravil, ki jih popijem v celem dnevu zaradi bolezni. Potem bi šele imela težave če ne bi jedla nič konkretnega in pila zraven po 12 zdravil na dan...uničila ne samo črevesje še bolj ampak tudi želodec. seveda mogoče bom kdaj kupila klistir in videla koliko več učinka ima od mojih tablet za odvajanje blata. Te pijem na vsake 2 meseca 2 dni. Klistir pa bi tudi uporabljala samo 3 dni potem pa bi mi tisto tekanje po wc že šlo čez glavo, saj že tako tekam na Wc zaradi tablet za odvajanje vode in ni ravno zabavno ko pride čas ko jih moram piti. hvala vsem in seveda lepo praznujete vegeterianka