22. jan 2002 12:48
Meni se zdi tema sicer zanimiva, a žal nekaj zadnjih let tako malokdaj zavijem v kakšno restavracijo, da mi ponudba in pomanjkljivosti pravzaprav niso blizu, zato ne bi o njej na dolgo in široko. Če že, se z družino, največkrat ko kaj praznujemo, odločamo za kakšne preverjene variante (ob predpostavki, da so solidna gostilna in kuharja ne menjajo prav pogosto, ker sicer tudi to, da si zadnjič pri njih dobro jedel, ni zagotovilo ,da boš tokrat spet) in nato eksperimentiramo zgolj z izbiro jedi iz ponudbe. Če tako zelo posplošim, osebno pogrešam v takšnih klasičnih gostilnah več inovativnosti pri pripravi zelenjave in zelenjavnih prilog, ki so zame preveč industrijske.
Moji doma so tako kar veseli, če se sama spravim kaj čarat k štedilniku in se potem izcimi kaj dobrega, in žalostni, ker v drugo nikoli več ne rata isto. A to so priložnosti, ko je dovolj časa in volje, drugače pa, priznam, tudi domača kuhinja vse prevečkrat postaja "mini menza", kjer se na jedilniku (kosila) izmenjuje nekaj jedi bolj ali manj pogosto. Zato, hvala bogu za KulSlo, tudi z vašo pomočjo smo v zadnjih mesecih popestrili kakšno kosilo.
Irena