Nujno pomoč prosim

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

tema odprta - 16. dec 2006 18:22 | ogledi: 1.171 | odgovori: 3

Zdravo, v zagnanosti sem verjetno naredila neumnost, ko sem uporabila kokosovo mast namesto margarine za vanilijeve rogljičke. Masa se namreč nikakor ne da oblikovati v testo - ostaja drobljiva . Ima morda kdo izkušnjo ali nasvet kako rešiti situacijo ali je vse le še za v smeti ...

lp, Robida

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

16. dec 2006 18:32

Morda je problem v tem, da je testo prehladno. Kokosova mast je na nizki temperaturi trda. Pusti testo, ki ga potlači, da bo samo kake 5 cm debela plast, da se malo segreje in poskusi oblikovati rogljičke. Morda se ti bo malo prijemalo na roke, pa kaj. Samo nikar ne meci testa v smeti. Če ne ti in tvoji, bodo pečene rogljičke pojedli ptički. rimljanka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

16. dec 2006 19:20

Pred kratkim sem jedla rogljiče s mastjo, torej ne more biti nič hudega. Pečeno bo videti drugače. frina

Robida  

član od: 4.7.2004

sporočila: 780

16. dec 2006 19:23

Rešila po principu - če bo špičasto bodo vile, če ploščato pa lopata...... rogljički se niso dali naredit, sem pa naredila kvazi kroglize, nadaljni postopek enak. Prva pečena runda pravi - malo drugače a dobro. hvala obema za korajžo in lp, Robida Ida Valek

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti