Služba

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

tema odprta - 14. dec 2006 12:26 | ogledi: 1.555 | odgovori: 7

mene pa zanima kaj pomeni, če ti na prošnjo za zaposlitev delodajalec odgovori, da te je vpisal v evidenco in da te bo poklical, ko te bo potreboval. Mu je za verjeti ali to napišejo samo zato da se te rešijo? Pisala sem jim že 3x in so vedno odgovorili da me ne potrebujejo, sedaj so mi pa tako odgovorili. Res si zelo želim menjati službo pa me sedaj mantra. Hvala za odgovore

ariella

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

14. dec 2006 13:04

To napišejo, samo da se te rešijo. Ponavadi je tako. Na tiste "evidence" pa res ne vem, če se še kdaj spomnijo. Sonja

galja  

član od: 6.7.2004

sporočila: 1351

14. dec 2006 13:11

diling, imaš kar prav, ja, redko kdo je pošten in ko rabi delovno silo, ponavadi vzamejo "poznanstvo", VIP!, , pa mi naj še kdo reče, da to ni res. Galja

Kozmeja  

član od: 7.12.2005

sporočila: 409

14. dec 2006 13:11

Pri nas smo imeli ponovni izbor, pa smo pogledali tudi v preteklo evidenco. Samo ponavadi je tako, da tisti, ki jih izločiš, pač niso primerni za razpisano delovno mesto in jih tudi nikoli več ne pokličeš. Smiselno je, da poskusiš na drugem delovnem mestu, ker te očitno tam, kamor tolikokrat pišeš, ne potrebujejo. Veliko sreče! Galja: pri nas smo imeli med prijavljenimi tudi znance in prijatelje, pa nič ne pomaga, če niso primerni za delovno mesto. VIP gor ali dol. Kozmeja Sporočilo je spremenil(a) Kozmeja dne 14. dec 2006 13:18:29

Ella  

član od: 25.6.2005

sporočila: 60

14. dec 2006 13:13

Naj še jaz svojo izkušnjo opišem: Delodajalca ne bom imenovala: prvič sem poslala ponudbo in so me prijazno zavrnili (brez opombe, da sem v evidenci), čez par mesecev sem jo še enkrat poslala in so me dali v evidenco. In čez nekaj časa (spet v roku parih mesecev) so me kar poklicali, vabljena sem bila na razgovor, najprej v kadrovsko službo, nato pa direktno k šefu oddelka. In so me izbrali!!! Torej: evidenca nekaj velja, verjamem pa, da marsikdo to napiše samo da se te "reši" na prijazen način! Držim pesti, da pri tebi ne bo tako! Ella

MissLady  

član od: 1.7.2005

sporočila: 811

14. dec 2006 13:18

Jaz vse prošnje, ki jih dobim, shranim in ko iščemo novo delovno silo, pregledam tudi tisti fascikel. Seveda pa to naredim samo s prošnjami, ki niso starejše od 6 mesecev. Tako da, v naši firmi imamo take evidence Pa vso srečo pri iskanju zaposlitve ti želim MissLady

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

14. dec 2006 15:01

se pravi, da če ne bo odgovora naj se jim kar še enkrat čez kakšen mesec oglasim, ne? gre se pa za delo, kjer izobrazba ni tako pomembna - bolj proizvodna v farmaciji, čeprav jaz imam VI. stopnjo, za to izobrazbo pa vem da brez vez ni dela. Hvala za nasvete, upam da mi bo nekoč uspelo. ariella

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

14. dec 2006 16:06

Kolega so poklicali iz te evidence čez kak mesec, ko so rabili strokovnega sodelavca na področju farmacije (je biolog)... Tak da ni za obupat! Je pa odvisno, kako delo je, so dela, kjer vedno iščejo nove ljudi (recimo to delo, sam rabiš pa diplomo), tam ni toliko na poznanstvih in grejo gledat tudi evidence. So pa dela, kjer se za delovno mesto, ki se bo odprlo čez pol leta, zbere kandidat že pol leta prej - dostikrat res po poznanstvih... Ampak ne obupaj, midva s fantom sva oba dobila fajn delo (jaz do zdaj enega, on pa je 1x vmes že zamenjal) brez poznanstev. Pa veliko kolegov tudi, čeprav pri nas ni ravno velikega povpraševanja po biologih (diploma je VII stopnja? se ne spoznam lih...), ampak se najde tu pa tam... Nič obupat! Samo ne it na razgovor z mislijo, da bojo itak vzeli enega preko vez, ni vedno tako:) Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti