8. mar 2007 7:05
Mayaa kobra 1
8. mar 2007 7:05
Mayaa kobra 1
8. mar 2007 7:55
Nehala sem kadit 3.1.2005-ne prvega januarja,ker takrat so ponavadi še kakšne zabave-ha ha.Sprva je bilo ful hudo,kake tri mesece ampak se preživi,če je volja.Povem pa vam,da meni še po dveh letih nekajenja včasih zadiši....Prostori,kjer se kadi ter oblačila mi smrdijo,še vedno imam pa občutek-tisti prvi dim,ki ga potegneš..Sicer pa sem toliko karakter,da ne bi več prižgala,samo spomnem se prvih tednov,kako me je ,,matralo,,.Sem ponosna nase,ker sem prenehala kaditi-mislim,da smo vsi bivši kadilci ponosni,ker smo premagali to razvado. Lp tejka77
8. mar 2007 8:17
Vse, ki vam je uspelo prenehati s kajenjem vam iz vsega srca čestitam!!! Pred leti sem prenehala in nisem kadila leto in pol.Potem pa sem za šalo ponovno začela in sedaj pokadim 2 škatli na dan. Vem, da je vse v glavi, izgleda, da je moja malo defektna, da si ne morem dopovedati, da preneham. Jezi me, ker moram vedno skrbeti za cigatere, vsak dan si umivam lase, da ne bi smrdela, da ne govorim o umivanju zob in še in še več neumnosti, ki spadajo zraven. Vem, da vsako leto spustim v luft en super dopust. Kako nas bodo pa sedaj začeli preganjati, pa raje ne razmišljam. Ko si vse to dopovedujem, pa vedno pridem do zaključka (najbrž je to krasen izgovor), da se bom preveč zredila. Pred leti sem se za 7 kg in ko sem ponovno začela, sem jih tudi kmalu izgubila. No, mogoče mi bo pa nekoč le ratalo. Zanimivo je tudi to, da, ko imam pri sebi vnučka, sploh ne pomislim na cigareto, ker vem, da bi mu lahko škodovala. Pozdrav vsem! mestnac2
8. mar 2007 9:00
Bravo Majaa, da ti je uspelo. Otrok pa ne smeš razočarat, ker so glede tega zelo občutljivi in si zapomnijo za vse večne čase. Le korajžno naprej brez cigaret. Lep dan še naprej. reza
8. mar 2007 9:46
Ko sem prenehala kadit,sem bila ful tečna,res.Enkrat sem (spet) kričala na svojega takrat osemletnega sina,pa se mi je že vse skupaj malo bedasto zdelo,pa sem ga vprašala-KAJ JE BOLJŠ,DA KADIM ALI DA SEM TEČNA?Odgovoril je,da je boljš,da sem tečna-ker če bi kadila,bi tko kmalu UMRLA!!!!!!To mi je dalo mislit-še zdaj večkrat pomislim na te besede-potem sem se tudi potrudila,da nisem bila več tako tečna-zdej po dveh letih,pa sploh nisem več-ha ha.... Potrudite se nehat kadit tudi zaradi otrok!! Lp tejka77
8. mar 2007 10:40
Pozdravljene, tudi jaz stokrat čestitam vsem, ki vam je uspelo prenehati s kajenjem! Zanima me, če ima katera številko ali naslov "zdravilca" iz Dvorske vasi blizu Begunj? Tudi mene živcirajo vsi okrog -otroci, mož, prijatelji, pa bi poskusila še s tem. Lp, mojcap mojcap
8. mar 2007 11:57
Pozdravljeni...najprej naj vsem zaželim lep dan žena. Jaz sem si danes privoščila solarij (danes ga za nas nudijo zastonj) :), prav tako pa zadnje čase dam več na sebe...savna, nakupi ipd. In zakaj? Ker sem tudi jaz prenehala s kajenjem! No, zadnjo cigareto sem pokadila 14. februarja. Moja zgodbica: Moje kadilsko obdobje je trajalo slabih 10 let, v tem času leto in pol nisem kadila (razen na zabavah), potem pa sem spet zavestno začela, ker mi je to enostavno bil užitek. Od prijateljice, strastne kadilke, sem izvedela da uporablja obliže Nicorette in da ne čuti nobene potrebe po cigaretu...prenehala je s kajenjem. Tako sem odpeketala v lekarno, kupila obliže (škatlica 15 mg doze stane cca.14 €, v škatlici je 7 obližov, kar pomeni da stane obliž toliko kot škatla cigaretov). No, te obliže sem veselo nosila po torbici dober teden..niti povohala jih nisem:) Ko sem odpisala zadnji izpit na faksu, pa sem sklenila in si rekla to je to. Zjutraj sem se vstala, si skuhala kavo in pokadila 2 cigareta. Nalepila obliž (prvih 15 min ful srbi) in prenehala kaditi. Če bi se psihično pripravljala, vem da bi še dolgo odlašala s tem. Garantirano, pomagajo. Jaz sem povprečno skadila škatlo na dan. Ampak, seveda, BREZ VOLJE NE GRE!!! Telesno, fizično ne potrebuješ nikotina, ker ti ga obliži absorbirajo v telo, želja po navadi pa ostane. Tu je potrebna volja. Jaz sem sicer še danes na trenutke tečna, razpoloženje mi res ful niha (svaka čast mojmu fantu), glede kilogramov bom še pa vidla. Se trudim čas nadomestit s športom. Ko sem pred leti nehala kaditi sem se zredila za 10 kg... Naj omenim še da bi naj odvajanje z obliži trajalo 3 mesece. En mesec s po 15 mg, drugi mesec s po 10 mg in zadnji mesec s po 5 mg nikotina..jaz bi se na ta način definitivno spufala...cigaret namreč nisem kupovala v trgovini, ampak večinoma na črnem trgu...Zato sem porabila škatlico obližov 15 mg (s tem da sem vmes 2 dni pavzirala, brez obliža in brez cigareta). Nato sem si kupila kar najbolj blage obliže (5mg)...nisem jih še odprla, ker gre tudi brez njih...Jih moram prodati naprej, res se da, naj bo to vzpodbuda. Mogoče mene podzavestno žene k nekajenju dejstvo da grem čez dva tedna na ginekološki poseg (predrakave spremebe materničnega vratu), a punce, splača se. Ma sem se razgovorila, moram samo še priznati, da če bi bilo po moje, bi še vedno kadila, meni je ta navada enostavno všeč...ampak se ne splača...zdravje, zobje, otroci, okolica, narava, čistost kože...upam da mi zares uspe še naprej..in da bom čez 2 leti spet tu pisala in pametovala zakaj ne kadit! Pa radi se imejte!!! Lep dan Majuscka
8. mar 2007 12:57
Ojla zopet se vam oglašam, tokrat z slabo novico: spet sem ga prižgala, oz. jih prižgem ene par na dan. to je pri meni sicer še vedno uspeh, saj sem prej pokadila zelo veliko. bojim se samo, da ne bo tako kot je bilo prej. drugače pa zdaj prižgem, res ko si hočem malo spočit možgane (ponavadi je to popoldne, ko sem že iz službe, doma) in takrat je to res z užitkom. vem, da me boste eni obsojali, da sem brez karakterja, morda je res in tisti, ki ste tudi nehali kadit, veste, da se to da in to s trdno voljo .....ne vem, sem jezna sama nase, čeprov, če bi se lahko navadila, da bi jih poravhala ene par na dan , neodvisno od situacije (včasih ob kavi ja, drugiča pa ne), bi bila kar zadovoljna - zaenkrat. Kar se tiče otrok . je slaba vest, pa spet ne tako grozno, saj me kadit zdaj ne vidijo (ne kadim pred njimi), vesta pa in jima seveda ni všeč. lp maja MAJAA
8. mar 2007 13:14
MAJAA!!! Nikar slabo vest!!! Skleni, da doma ne boš kadila v prostoru, ampak na balkonu (če ga imate) ali dvorišču. Tako boš manj pokadila in če bo volja, boš enkrat uspela tudi brez kajenja. Takrat pa se pusti razvajat in si za ta denar privošči masažo, ali karkoli za tvojo dušo
Lp,
kobra 1
8. mar 2007 15:49
Kadila sem dobrih 46 let, tudi po 1,5 škatlice na dan. Prenehala sem 19. febr. letos, naenkrat, brez kakkršnih koli nikotinskih nadomestil. Če me mika prižgati, se samo spomnim na našega sedanjega ministra za zdravje in njegov boj proti kadilcem in si mislim:" Ne boš me! Zmaga bo moja!"
Osebno menim, da je za pogostost rakavih obolenj nikotin še najmanjši krivec. Večkrat se sprašujem, koliko prikritih "Černobilov"v raznih oblikah smo že doživeli......
Lp!
NellyKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polnjene paprike
Tajska rdeča curry pasta