Ker sem malček "usekana" na kuharske knjige in revije, sem ostala s široko odprtimi usti, ko sem videla, kaj od prejšnje sobote prodajajo ob Jutarnjem listu. Tole nikakor ni reklama, saj pri nas knjig ni mogoče kupiti in Jutarnjemu torej v Sloveniji ne bo rasla naklada...Ampak njihov podvig si zasluži nekaj besed.
Namreč, izdali so enciklopedijo mediteranske kuhinje (pravzaprav licenčno izdajo ene italijanske zbirke, pa saj je vseeno). V dvajsetih knjigah. Prva, Predjedi,je bila zastonj, in je bilo 120 tisoč izvodov razgrabljenih (zdaj si po zvezah poskušam pridobiti to knjigo). Naslednja je izšla v soboto, Testenine, in ta je že v mojih rokah (prijatelj dela v Zagrebu in ima zdaj nalogo še 19 naslednjih sobot kupovat te knjige). Knjiga na okoli 300 straneh,s trdimi platnicami, stane 70 kun (drobiž za tako reč, recepti pa...kaj bi to, sline tečejo, da je veselje...). Prvih 13 knjig je o mediteranskem načinu priprave hrane, potem sledi nekaj knjig o mendarodnih kuhinjah, zadnji pa sta o svetovnih vinih in pivih.
Je še kdo opazil to zbirko oziroma se navdušil nad njo?
Mamamia
mamamia