14. dec 2006 8:21
Moja prva potica je bila nočna po receptu iz kulinarike (link od Loni -2). Res je enostavna in "rata" tudi takim kot meni, ki sem čisti antitalent za kvašene stvari. tamara1
14. dec 2006 8:21
Moja prva potica je bila nočna po receptu iz kulinarike (link od Loni -2). Res je enostavna in "rata" tudi takim kot meni, ki sem čisti antitalent za kvašene stvari. tamara1
14. dec 2006 8:41
Tudi jaz sem prvič naredila potico za 1.november po tistem receptu za nočno potico. Uspela v nulo. Samo da sem jo naredila zjutraj, spekla pa pozno popoldne, naslednjič pa bo tudi moja nočna potica. Kar pogumno, saj bo uspela. Malčica
14. dec 2006 20:07
Sama s poticami nisem imela nikoli problema.Vedno sem dajala mehko moko in nič ostre.V orehove pa rada dam nekaj žlic mletih albert piškotov in kar nekaj žlic medu v nadev.Lepo pečte! ena mš
18. dec 2006 10:02
Jaz sem pa včeraj spekla potico,po nasvetu auachiuaua.res malce drugačna od "klasićnih,kjer se orehi navlažijo.Zelo dobra potica,previdno jo je treba rezati,ker pač ni "mokra",je pa okus v ustih toliko lepši,res pesem.Bi mu dala za recept čisto 10. Hvala auachiuaua ,za ta užitek. Saša
19. dec 2006 9:22
Še jaz prosim za nasvet. Testo za potice mi običajno rata. Problem pa je makov nadev, ki je malce preveč suh. Hvaležna bi vam bila za kak dober namig. buča
19. dec 2006 9:45
Buča, nekje sem videla recept za makovo potico kjer po nadevu posuješ rdeči ribez. Poskusila sem - tako s svežim kot z zmrznjenim, enkrat sem uporabila tudi ribezovo marmelado. Zdaj makovo potico vedno delam tako. Okusi se krasno dopolnjujejo, potica pa je dlje sveža. Lisa
19. dec 2006 14:21
Mleti mak za potico popari z vročim mlekom.Mleka je lahko toliko,da masa ostane gosta in se ne maže.Nato skuhaj pol litra vanilijevega pudinga ali pš. zdroba in vse skupaj premešaj.Filo dosladkaj z medom po okusu in sočen makov nadev je končan. ati zlati
19. dec 2006 14:27
Jaz dodam maku namesto sladkorja med, zalijem ga z sladko smetano in vse skupaj malo pokuham,pustim da se ohladi in če je pretrda masa še dodam malo mleka. Bogomira
19. dec 2006 15:35
Se podpišem pod tisto, kar je ati zlati napisal glede sočnosti. Tudi mi smo naredili enako in izpadlo je zelo dobro. LP! fakin712
19. dec 2006 17:29
blagor vam, ko lahko jeste potico. jaz jo lahko kvečjemu kakšen majhen košček, me po potici skoraj vedno peče zgaga, če jo pojem preveč. lp MAJAAKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jugoslovenka
Lazanja z bolonjsko omako