Folja za mikrovalovko

Titi  

član od: 15.11.2001

sporočila: 35

tema odprta - 18. jan 2002 15:07 | ogledi: 2.208 | odgovori: 1

Zanima me, če kdo ve, kje bi lahko kupila foljo s katero se pokrije posodo med kuhanjem oz. pripravljanjem hrane v mikrovalovni pečici (brez grila)? Na neki tuji strani sem namreč prebrala, da obstaja takšna namenska folja. Aluminjaste se verjetno ne uporablja oz. jo jaz ne upam, ker kovina in mikrovalovka ne grejo skupaj. Imam prav?

Hvala!

Lp, Tina

neznan uporabnik

18. jan 2002 16:11

Tina, aluminijaste folije se res ne sme uporabljati v mikrovalovni, ker vsebuje kovino, ki je "prepovedana". Folijo za mikrovalovne (to je pravzaprav prozorna folija za živila z luknjicami) se dobi v vsaki večji trgovini (Mercator, Spar) zraven ostalih folij za živila. Je pa nekaj dražja od navadne prozorne folije za živila, tako da se lahko brez problema uporablja navadno prozorno folijo, v katero se naredi nekaj luknjic, da lahko para izhaja. Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti