Pomoč, ali veste?

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

9. dec 2006 3:47

Včasih uši niso bile nič takega. Otroci smo jih hitro kje pobrali. Zdaj se pa hodi že v dežurne lekarne zaradi njih. Me veseli, da je postalo to bolj redko in da se ljudje hočejo rešit nadloge tisto sekundo, ko najdejo prvo uš. Sicer pa je moj sine tudi v vrtecu in čeprav sem pred meseci opazila obvestilo, očitno ni prišlo do njih. Moram prav potrkati, ker si ne predstavljam pranja glave - že redno nam povzroča veliko slabe volje... matilda

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

9. dec 2006 4:00

Tudi mi smo našima prali z šamponom iz naše lekarne, pa česali, prali posteljnino in vse živo pa ni nič pomagalo(po pranju so bile uši še žive!). Potem pa sem šla v Avstrijo v lekarno, tam kupila šampon, z njim oprala in uši so pocrkale, gnide pa smo pridno ven pobirali in seveda redno špricali z lakom za lase. Pa smo se rešili nadloge. Mislim, da je naš šampon preblagi in nič ne pomaga. Kyara

andreja č.  

član od: 3.4.2006

sporočila: 587

9. dec 2006 8:34

Takoj ko je šel mali v šolo smo dobili obvestilo,da v šoli razsajajo uši,na srečo jih ni dobil.Se pa spomnim,da jih je moj brat imel kot majhen,pa smo mu pa doma glavo prali s šamponom iz lekarne in mazali s kisom.Je potem hodil z rutko na glavi je bil tak ko ena punčka. andreja č.

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

9. dec 2006 9:19

Dragička,sigurno pomaga šampon(seveda je dobro,da ga uporabijo tudi vsi ostali člani družine),v zadnje splakovanje las dodaj malce kisa.Posteljnino,predvsem vzglavnike prekuhaj in zlikaj,seveda to velja spet za celo družino.Ponoviti je potrebno v razmahu treh dni.Nič tako groznega ni,tudi odpravila boš uši,če boš uporabila to,za celo družino,tvoji malčici pa ni potrebno striženje. Saša

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

9. dec 2006 9:51

Moja otroka sta jih imela dvakrat. Takrat smo za začetek dobili neko emulzijo, ki je vse živo pomorila, a je bila kar agresivna, za drugo umivanje čez en teden pa šampon. Vmes smo izčesavali mrtve gnide, da bi jih lahko ločili od morebitnih novih - živih. Joj kako močno, močno so bile prilepljene na lase. Marsikatero sem morala z nohti podrsati po dolgem lasu. Bilo je uspešno. Preventivno sem pa potem kar nekaj časa ob zadnjem izpiranju las dodajala običajni solatni kis. Je učinkovalo. Upam, da se niso uši zdaj že toliko prilagodile, da jim tudi kis več ne smrdi Uspešen boj proti ušem vam želim! Cila

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

9. dec 2006 10:19

Jaz sem jih tudi imela, ko sem bila mala in se spomnim, da mi je mami lase posipala s "pantikanom" al kako se že reče. To je tisti beli prašek s katerim posipate tudi krompirjevega hrošča. Glavo sem sklonila dol, da so mi lasje padli naprej potem je pa posipala (PAZLJIVO, DA NE PRIDE V OČI ALI NOS IN USTA), malo pustila, počesala z zelo gostim glavnikom, potem pa umila še s šamponom. alexis

mientje  

član od: 22.10.2002

sporočila: 30

9. dec 2006 12:34

Moji dve sestri in jaz smo jih imele kaksnih 15 let nazaj. Takrat je pomagal najprej kis, nato pa šampon na recept, zdi se mi, da se je imenoval Milinor. Bil je zelo ostra zadeva, je pa pomagalo. Sestra je takrat imela vročino in so uši kar lezle po blazini, ker jim je bilo na glavi prevroče :). Lp Mientje Sporočilo je spremenil(a) mientje dne 09. dec 2006 12:34:35

Pavlika  

član od: 12.1.2006

sporočila: 45

9. dec 2006 12:50

Kyara, kako se reče šamponu, ki si ga kupila v Avstriji.Moja hči hodi v vrtec in zaenkrat še ni bilo uši.Bi pa se rada obrožila z vsemi informacijami,da vas ne bom drugič obremenjevala. Pavlika

mansaj  

član od: 23.12.2003

sporočila: 478

9. dec 2006 14:56

Kako odpraviti uši? V lekarni dobite pripravke za hitro in učinkovito odstranjevanje uši. Tisti, izdelani iz rastlinskih olj, uši zadušijo. Olje raztopi lepljivo snov, s katero so gnide pritrjene na lase. Potem jih zlahka izčešemo ali izperemo z las. Na tržišču je več pripravkov, ki vsebujejo kemične učinkovine, kot so malation, permetrin in krotamiton. Pri teh pustite učinkovati gel ali šampon na laseh od 10 do 30 minut. Nato lase dobro sperite z vodo. Še mokre prečešite z gostim glavnikom, da odstranite mrtve uši in gnide. Če vam šampon zaide v oči, nos ali usta, jih sperite z veliko količino vode. Postopek ponovite čez teden dni. Najbolj pogosti insekticidni pripravki iz omenjene skupine so: Šampon proti ušem, šampon Nix, šampon Pedilin in emulzija Eurax. vir: http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=17 jasna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti