mi lahko kdo pomaga pri testu za kitajski spomladanski zavitek
ena mš
mi lahko kdo pomaga pri testu za kitajski spomladanski zavitek
ena mš
9. dec 2006 1:28
Za Spomladanski zavitek je v receptu navedeno vlečeno testo. Imam recept za Spomladanski zavitek z lososom, za 4 osebe, in sicer: 200g rezin dimljenega lososa 1 zavitek vlečenega testa 1 korenček list stebelne zelene 1 manjši por košček svežega ingverja 100g sojinih kalčkov 1 žlica trsnega sladkokja 2 svetle sojine omake 2 žlički kikirikijevega masla Zelenjavo operemo in nerežemo na rezine. Prepražimo jo v dobro segretem voku, v katerem smo razpustili kikirikijevo maslo in trsni sladkor. Pražimo 2-3 minute, dodamo nariban ingver in sojino omako. Premešamo in odstavimo. Primešamo še sojine kalčke. Listnazo testo narežemo na kvadrate cca. 15x15 cm. Na vsakega položimo rezino lososa in 2 žlici pripravljene zelenjave. Robve testa prepognemo proti sredini in narahlo zavijemo v zvitke. Preložimo na namaščen pekač. Pečemo jih 8-10 minut pri 180-200 stopinjah do svetlo rjave barve. Postrežemo še tople. Na vrh vsakega položimo še kolešček korenčka in pora. Upam, da sem kaj pomagala. Recept pa sem slučajno našla v neki mali knižici od Merkatorja -Okusite čare azijske, afriške in mehiške kuhinje. Lep pozdrav. ursula.s
9. dec 2006 8:13
Jaz sem prepisala recept za spomladanske zavitke iz knjige Kitajske jedi. Sestavine za palačinke: bela pšenična mok(2 dela). voda(en del), ščep soli . Maso pustimo eno uro počivat, z oljem premažemo ponev, ter vlijemo zajemalko mase in spečemo na obeh straneh. Obračamo jih previdno da se ne strgajo. Teka
9. dec 2006 8:15
Hvala za tvoj recept.So zanimive kombinacije.Naj ti pa še jaz napišem kaj sem našla med eksotičnimi recepti-recept za testo.Zelenjavo se zavija v palačinko.Popečena je samo ne eni strani.Masa se naredi iz moke,vode in soli.Na nepopečeno se nadeva zelenjava,zavije v pismo in ocvre.Upam,da se tu tudi jaz pomagala.by ena mš
9. dec 2006 10:35
Jaz pa nadevane zvijem, jih povaljam v pivskem testu in spečem. Teka
9. dec 2006 21:04
tenx.mater zdej bom pa res mogla sprobat.da vam napišem kako čudo je ratalo.by ena mš
9. dec 2006 23:20
Jaz pa vedno kupim tiste prave riževe liste za spomladanske zvitke. Mamamia mamamia
11. dec 2006 20:47
mamamia a se da zvedet kje jih kupuješ? ena mš
30. okt 2012 20:47
Recept iz kitajske restavracije Kiatjski zmaj:
Sestavine :
160g svinjsko meso
2 kom jajca
300g zelje
1 kos korenje
70g moka
10g sojina omaka
3g sol
15g krompirjev škrob
250g olje
žlica pecilnega praška
Priprava :
Sesekljamo meso, zelje in korenje narežemo na tanko rezine. V voku segrejemo olje, najprej pražimo meso, potem dodamo zelje in korenje in nadaljujemo s praženjem. Na koncu dodajamo sol in sojino omako, in imamo nadev.
V posodi stepemo jajca, dodamo moko, pecilni prašek in vodo - iz tega pa naredimo palačinke.
Zavijemo nadev v palačinke in ocvremo na vročem olju.
Lp
btemlinKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja iz palačink
Peresniki po bolonjsko