7. dec 2006 12:40
Jaz imam namen kupit tistega v Merkurju (za 1.290 sit), ker je poceni in sem kupila toliko lešnikov in mandljev, da ne morem brez njega, multipraktik pa se mi zdi, da nekaj preveč zmrcvari, nekaj pa sploh ne razreže.
Lani v tem času sem kupila plastičnega v trgovini v našem kraju. Dala sem 2.000 sit. Prodajalko sem vprašala, pa ali je vreden vsaj toliko, ali bo plastika zdržala par orehov. Ker se vsi poznamo, je bil odgovor: seveda. Rabila sem ga zelo malo, dvakrat sem ga mami posodila, ne vem, če je bil petkrat v uporabi. V nedeljo pa se lotim breskvic, nasujem orehe v mlinček, hočem zavrteti, je samo zaropotalo, je šla plastika na pol. Da ne govorim, da mi je že prej šlo na živce, da se je majal, ko si vrtel ročico, vakum pa itak ni zdržal več kot dva obrata.
Evo zato svetujem, da se splača nekje najti ta prav kovinski mlinček, ki ga uporabljaš trideset let, pa daš magari kakšen tolar več zanj. Ampak takih stvari se na silo ne najde - sem že lani iskala kovinskega, zato bom zaenkrat kupila tega za dobrega jurja, ampak prisežem, da bom enkrat reskirala ta denar in si kupila poštenega.
matilda