5. dec 2006 13:05
Jade, my dear Bolj kot vprašanje blagovne znamke je pomembno naslednje: - kakšna je kvaliteta las gospe (ali so suhi, tenki, gosti, debeli, težki,kako izpadajo...) - ali je veliko sivih las (ker sivi malo drugače prejmejo barvo kot tisti, ki še imajo pigment) - ali so kakšne realcije na lasišču. - ali ima gospa pramene - ali so gospo pobarvali samo z eno barvo, ali pa so zmešali več barv (ker če so mešali, ni variante, da boš v domačem frizeraju zadela ta pravo nianso) - ali so barvali z barvami, ki imajo amoniak ali z barvami, ki tega nimajo - kakšen razbeljevalec so uporabljali (različne barve imajo različne razbeljelvalce). Jaz ne bi tvegala - tašča je tašča. Bi ji raje podarila obisk pri frizerju in bi šla z njo in se tam pozanimala o barvah. Ker, če je šla frizerka na porodniško - a sedaj gospa eno leto ne bo šla v salon - se bo treba vseeno navaditi na drugo frizerko, kaj misliš? Še dve stvari: Ravnokar sem videla eno gospo (glede na to, da vem, kje je zaposlena, lahko trdim, da njena denarnica prenese barvanje pri frizerju), ki je imela na glavi od narastka, tri centimetre svetlorjave, potem je šlo pa vedno bolj rdečlo varianto - skratka empirija, kaj nastane, če človek preveč eksperimentira. Jaz sem za amaterko kar spretna, ko je treba sušiti s krtačami (to naredim tudi kolegicam) in barvam se tudi sama - samo svojo glavo in lase poznam. So pa lasje in lasje in vsak ima malo drugačne in ti povem, da se ne bi upala pobarvati nikogar drugega razen sebe. Vendelina jr.