Pred kartkim sem dobila balzamični kis z baziliko in pomarančo in me zanima njegova uporaba.
Ga lahko uporabim še za kaj drugega kot za solate? Hvala za odgovor in lp, Nataša
Pred kartkim sem dobila balzamični kis z baziliko in pomarančo in me zanima njegova uporaba.
Ga lahko uporabim še za kaj drugega kot za solate? Hvala za odgovor in lp, Nataša
5. dec 2006 12:50
Seveda. Iz balzamičnega kisa lahko delaš omake- ko ga med kuhanjem zreduciraš, izgubi praktično vso kislost in postane zelo gostljat. Takšna kvazi omakica se dobro poda k steakom. Lahko ga kombiniraš s sladko smetano- enako reduciraš omako med kuhanjem do polovice. Lahko ga dodajaš čokoladi, če se ti da ukvarjati z izdelavo domačih čokoladnih pralinejev (pralineji z balazamičnim kisom so zelo njami). Popečene bučke in jajčevci s kaplijco balzamika. S takšnim okusom bi se zagotovo podal tudi na toplo lečino solato, v kuskus, itd. Nekaj smernic. malo razmisli in eksperimentiraj. fresh
5. dec 2006 13:08
n24, my dear v juniju sem prispevala recept za balzamičnega piščanca s pršutom. Je bilo kar nekaj dobrih odzivov. Vendelina jr.
5. dec 2006 13:47
Tudi na goveji karpačo gre lepo nekaj kapljic, pa na mocarelo, da o rukoli ne govorim. Mamamia mamamia
5. dec 2006 15:47
Ja samo za sladice ni dober vsak balzamični kis. Miro biti bolj star in seveda staran v hrastovih sodih. Je zelo gost. Tak pa je izredno drag. Tudi za 12 let in več starega plačaš krepkih 70-100 eurov za 2,5 dcl. No kajpada jagode z balzamičnim kisom so izredno okusne. swarovski
5. dec 2006 16:33
za jagode in za marinade, recimo lososa. pppp
6. dec 2006 10:20
Vsak balzamični kis bi moral biti staran v hrastovih sodih, drugače si ne zasluži niti imena. Sem kupila letos poleti v Italiji tistega pravega staranega, pa je res razlika v okusu, seveda v ceni tudi. Za prvo silo imam pa doma kar Sparovega. Loni Makaroni
6. dec 2006 14:26
Ko je pppp že omenila jagode - ja, jagode s poprom in balzamičnim kisom, to pa je poslastica.... Mamamia mamamia
6. dec 2006 17:04
Zdaj pa se mene cisto mika... Tukaj pri nas je sedaj nastopila velika - sladka - sezona jagod. Kaj pa potem? Se jih samo pripravi v skodelico (kot za sadno kupo) in pokaplja s kisom, ali je tukaj se kaksna druga znanost? No, ko izvem za to veliko "skrivnost" si jih pa privoscim malo se za vas, haha pozdravcek, Teja teja-kit.
6. dec 2006 17:20
teja-kit, jagode potreseš z grobo mletim poprom (ne pretiravat, takole ščepec na vsako) in poškropiš z nekaj kapljicami balzamičnega kisa. Lahko daš zraven še kepico vanilijevega sladoleda. je kombinacija tudi jagode s sladoledom, ki so mu dodana bučna semena. Mamamia mamamia
7. dec 2006 14:30
hvala mamamia! jutri takoj na trznico, potem pa njam njam. samo s sladoledom bo bolj kriza... in ce ne bo treba doma pridelat se tega ;) pozdravcek Teja teja-kit.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zvezdice alla Alfredo
Ploščati špageti z morskimi sadeži