5. dec 2006 17:13
gostenn na rumeno lahko pobarvaš s kurkumo, žafraniko ali žafranom.. Najlepša je z žafranom ampak drago. Pri kurkumi pazi, ker preveč začimbe, da malo okusa po njej. Žafraniko pa ima večina ljudi na vrtu... LP juhica
5. dec 2006 17:13
gostenn na rumeno lahko pobarvaš s kurkumo, žafraniko ali žafranom.. Najlepša je z žafranom ampak drago. Pri kurkumi pazi, ker preveč začimbe, da malo okusa po njej. Žafraniko pa ima večina ljudi na vrtu... LP juhica
5. dec 2006 17:26
val je napisal/a: |
Ata zlati,neč ti ne oporekam ,samo kaj se ti ne zdi da je vložena pesa tudi že okisana ,in nemoreš sladkih breskvic v kis namakat!!![racak]. Poeleg te malo barve ki jo pojemo na živilih ki jih sami barvamo,dvomim da nas bo pomorilo,glede na primerjavo z ostalimi živili,(npr raznimi skovi,bombomi, čokoladami) in 26123954 drugimi prehranbnimi izdelki ,katerim se dodaja umetna živiljska barva in jih brez pomislekov jemo vsak dan! val |
5. dec 2006 18:44
Spoštujem mnenje vsakega posameznika ,kaj je primerno za barvanje peciva in kaj ne.Ne oporekam tistim,ki pecivo barvajo z umetnimi barvami in tako pecivo tudi jem(brez predsodkov).Moje breskvice bodo pa vedno obarvane z rdečo peso,razen če bom našel kako drugo naravno barvilo.Solata rdeče pese je pa prej sladka kakor kisla,vsaj etina,in je tudi brez konzervansov.Matilda s tvojim načinom razmišljanja se pa ne strinjam.Dovolj sranja pojemo vsak dan in niti ne vemo kaj vse nesemo v usta in kako te stvari delujejo na organizem.V sled tega vsaj takrat ko kuham sam ne dodajam sintetičnih dodatkov,umetnih arom,želirnih sredstev...Danes nas fopajo z informacijami,ki pogosto ne držijo,ali pa so glavne stvari zamolčane.Ali veš da se v rostfrei posodi razgradi 95%vitaminov,ki bi po kuhanju ostali v emajlirani posodi,da je teflon hudo rakotvoren,da je titanov oksid,ki nastaja na površini "titanove" posode rakotvoren,da so umetna sladila rakotvorna,da je rakotvoren tudi aspirin,da so rakotvorne vse oblike umetnega C vitamina...Dolgo še lahko razglabljamo o tem,ne trdim,da imam 100% prav,vendar je moje mnenje tako,da če nimam naravnega barvila za sladkarije,ga ne barvam. ati zlati Sporočilo je spremenil(a) ati zlati dne 05. dec 2006 18:46:51
5. dec 2006 19:45
ati zlati, se zelo strinjam s tabo, VSE je danes že strupeno in rakotvorno. Ravno zato me verjetno breskvice enkrat na leto ne bojo ubile. Seveda se pa strinjam, da je lepo, če se čim več sestavin uporabi neoporečnih. Zato pa imamo doma jabolka, korenje, zelje, domačo rdečo peso, sadne kompote, marmelado, krompir, solato v steklenjaku, posušeno sadje, meso govedi, ki jo vzredi moj nono, meso puranov in piščancev, ki ga vzredi moj oče, domače šalame (čeprav me ti niti ne ganejo), domač med (tudi v nekvalitetnem medu so pesticidi - če je čebelnjak blizu sadovnjakov, kjer se šprica sadje) in še dosti domačega bi se našlo. Najbolj mi je pa neumno, ko povdarjajo zdravo prehrano pri nosečnicah, pa potem te pojejo na kilograme jabolk in solate špricane s pesticidi, ki se dokazano prenašajo po popkovini na plod. matilda
5. dec 2006 19:59
Svojih "kislih"breskvic ne zamenjam z nobenimi iz slaščičarne,sem pa že jedel take domače ,da je blo treba dat kapo dol. ati zlati
6. dec 2006 9:46
Uau! En dan me ni bilo in vidim, da ste se močno razpisali na to "mojo" temo! Hvala vsem za vaše predloge. Bom poskušala delat na teh naravnih barvilih, ker bi rada delala na neoporečnosti, pa še zanimivo je, ko do barve lahko prideš tudi sam. Pa brez zamere... Marna
6. dec 2006 10:07
Ati zlati pa mi lahko zaupaš tvoj recept za breskvice.Hvala. Stankaa
6. dec 2006 10:11
Meni je pa ta problem rešen, ker cimetovih zvzdic ne barvam na rumeno, so mi bele ljubše... Mamamia mamamia
6. dec 2006 11:08
Cimetove zvezdice so najlepše originalne - bele, kot da bi jih pobelil sneg, nežne, krhke...se mi kar sline cedijo... matilda
6. dec 2006 12:56
Gostenn, glede rumenih cimetovih zvezdic sem ti odgovorila kar pri receptu, moram pa reči, da jih najbrž tudi jaz na ta način ne bom več barvala, čeprav mi je bila rumena barva zelo všeč (saj so na nebu zvezde tudi rumene, pa še lepo so popestrile božično-novoletne paketke za prijatelje), morda bom poskusila s kakšno bolj naravno varianto. EncijanKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jabolčne rožice
Svaljki v curry omaki z ohrovtom