Klub iskalcev zaposlitve

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

tema odprta - 3. dec 2006 10:36 | ogledi: 3.457 | odgovori: 17

Preko zavoda so me poslali na ta klub, ki se prične jutri. Morda kdo ve kaj več o njem, na netu berem nič kaj pozitivne zadeve (pač delaš kar že sam doma).

Če ima kdo kake izkušnje se priporočam zanje.

p, maja

Temo je spremenil(a) majamarko dne 03. dec 2006 10:50:32

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

3. dec 2006 10:57

Naučijo te pisat prošnje tako, da z njimi kaj dosežeš pri delodajalcih. Če si še mlada in imaš kakšno izobrazbo, na ta način menda hitro prideš do zaposlitve. Jaz sem bila na "predstavitvi", ampak sem se opravičila, ker končujem diplomo in nimam časa sedet pri njih 4 ure na dan. Dobiš povrnjene potne stroške. Dobiš nove prijatelje. Naučiš se kaj novega. Mene ta program zanima, a si ga časovno ne morem privoščit. Še.

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

3. dec 2006 11:22

Prijateljica, ki ga obiskuje je izjemno razočarana nad klubom iskalcev zaposlitve. Kot prvo morajo na dan opraviti 5 aktivnosti (klicati v podjetja oni to delajo preko telefonskega imenika, preko razpisov, osebnih razgovorov z delodajalci....) Če kar koli rečes, da ni mogoče dobiti zaposlitve te oceni da nisi optimist in zato ne dobiš zaposlitve, oni pošiljajo prošnje tudi za 3 stopnje nižjo izobrazbo. Je pa verjetno dosti odvisno od vodje kakšen tip človeka je in tudi od tebe kako gledaš na to situacijo!! Jaz pravim da imam vsaka slaba stvar dobre in vsaka dobra slabe!

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

3. dec 2006 11:26

Tudi mene so poslali. Imam končano fakultetno izobrazbo in sem se učila pisati prošnje...Štos, kaj. Vodji sta bili dve in ena je neprestano izkoriščala te 4 ure za popravljanje makeupa. Groza in strah ter predvsem izguba časa ter denarja. Udeležba je bila obvezna(če ne te črtajo iz zavoda), potne stroške so izplačevali z več kot mesec zamika...Stvar traja 3 mesece in potem se ponovi, če ne dobiš službe... Pišeš prošnje (bila je celo norma, koliko jih moraš napisati) in opraviti moraš razgovore po telefonu (kličeš firme, ki imajo razpise in tiste, ki jih nimajo), vse skupaj pa moraš ponoviti (prošnje in klici) po treh mesecih, da te te osebe ne pozabijo... Ja, edina dobra stvar je, da srečaš ljudi, ki so v istem .... kot ti in da dobiš nove prijatelje ter se spraviš od doma (kar po 14 dneh udeleže postane že skoraj nadležna stvar)...Kaj vem, časopis lahko prebiram doma, internet in printer imam doma (na razpolago sta bila 2 računalnika za 15 ljudi)... Jaz sem zabijala čas s kuhanjem čaja za udeležence in z učenjem uporabe računalnika.. Prošnje sem pisala doma, ker tam ni bilo časa, da bi meditirala za računalnikom, in jih potem prekopirana na klubov računalnik (pregledovali so, če si res pisal prošnje)..Mogoče se je od takrat kaj spremenilo, tega pa ne vem...Hvalabogu sem dobila po enem mesecu službo prek javnih del in potem podaljšano za določen čas.. Lp juhica PS. Denar za znamke je dal klub..

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

3. dec 2006 12:04

Pri nas udeležba na klubu ni pogoj za za evidenco na zavodu. Imaš pravico, da zavrneš. Kolegica pa je to stvar dala čez in pove same pozitivne stvari.

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

4. dec 2006 23:12

maja kakšni so prvi vtisi??

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

5. dec 2006 3:51

Tudi moja hči je bila na tem kao tečaju na zavodu. Bilo pa je groza, vsaj v našem kraju. Bilo je polno starejših ljudi, edina je bila med mlajšimi. Vsi so bili pesimistično razpoloženi, predavala pa jim je neka, kot da so majhni otroci , ki ne vedo pisati in nič ne razumejo. Skratka groza. Je rekla, da ne gre nikoli več. Kyara

majamarko  

5. dec 2006 8:10

No za mano je prvi dan - mislim da tudi zadnji...kot je že Kyara rekla oz njena hčera, med dobrimi 20 nas je bilo pod 30 le 4 (pa ne da bi me kaj motilo). Začetek je trajal samo 2 uri, dalje naj bi bilo po 4 ure, gospa se sicer trudi, a meni je bilo taaaaakoooooo dolgčas, 3/4 ljudi depresivnih (pa sem mislila da sem jaz psiho) da se komaj nasmehnejo. Tematika je resnično obupna, brez kakega štosa da se sprostiš. No zame to ni, prošnje itak pišem in iščem ko nora, razgovora pač ne moreš vadit (nekaj malega se lahko pripraviš, če veš za kako delavno mesto se gre - npr kake fraze), ker je od delodajalca do delodajalca drugače,... p, m

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

5. dec 2006 11:43

Maja, a iščeš prvo zaposlitev? Jaz iščem prvo, nisem pa na zavodu, ker sem se odločila še za malo študija, dokler se ne najde kaj pametnega. Kot vidim in slišim, ti zavod ne pomaga kaj dosti. Oziroma v stilu "pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal". Skoraj pa več ne vem, kje naj še iščem. Atina

majamarko  

5. dec 2006 11:58

Anita žal je res tako, zavod ti ne pomaga nič, če nisi sam zainteresiran za iskanje ni nič. Sploh ko gre za prvo zaposlitev - pa ne da bi iskala samo določeno stvar, iščem tudi stopnjo nižje, vse kar bi me veselilo, a ni izkušenj, pa še leta so takšna da bom šla "kmalu" na porodniško - jaz pri tem nič ne vem, samo delodajalci mi to vseskozi govorijo...

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

5. dec 2006 12:12

Jaz sem pa dve porodniški dala skoz, pa mi to nič ne pomaga ... Atina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti