zelo so mi všeč mehki piškoti. poznam le dva recepta:pariške rožice in vodni kifeljci.rada bi razširila domačo ponudbo.
ena mš
zelo so mi všeč mehki piškoti. poznam le dva recepta:pariške rožice in vodni kifeljci.rada bi razširila domačo ponudbo.
ena mš
4. dec 2006 9:51
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4372 zelooo dobri so! Ognjič Aha, vidim, da so link že poslale...bolje 3 x, kot nobenkrat Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 04. dec 2006 09:51:52
4. dec 2006 9:54
kje pa najdem ona dva recepta titta
4. dec 2006 11:11
titta, na link, ki je rdeče pobarvan, klikni, pa te tam pripelje Ognjič
4. dec 2006 21:20
hvala, že printam in jutri pečem. titta
7. dec 2006 18:09
titta evo recepta. ti so najbolši,razen to da se mi ti polnjeni roglički radi razprejo,ker testo kar dobro naraste. VODNI KIFELJCI masa:1/2 kg masti ali margarine 3 rumenjaki 2 dcl mleka 4 dkg kvasa 1/2 pecilnega praška 1 kg moke marmelada za nadev Iz sestavin naredi testo.Zavij v cunjo in ga daj v posodo z mrzlo vodo.Testo naj v vodi plava in počiva 4 ure.V posodi naraste.Ko se dvigne ga razdeli na 4 dele. Posamezne kose razvaljaj na 0,5 cm debelinen nareži na kvadrate, daj na sredino marmelado, zvij in speci.170 st. da rahlo zarumenijo. PARIŠKE ROŽICE 40 dkg moke 20 dkg masla 6 rumenjakov 4 žlice sladkorja 10 dkg kvasa Maso pregneti in naj počiva 30 min. Nato razdeli na 3 dele. Vsakega posebaj zvaljaj in namaži z nadevom: 30 dkg zmletih orehov 30 dkg sladkorja sneg 3 beljakov Zvij v štruco, nareži na 1 cm debelo in svetlo zapeci. prvi recept pa je najboljši.uživajte ob sladkanju.by ena mš
9. dec 2006 15:57
Potrebno : pripravljeno listnato testo, nekaj žlic sladkorja , pomešanega s cimetom. Listano razvaljaj na približno 3 mm. Določi sredino. Celotno testo posuj z mešanico kristalnega sladkorja in cimeta. Zvij z vsake strani, vendar se mora ba sredini dotikati. Nareži na rezine , pribčižno 1/2 cm debelo. Položi na namaščen pekač, boljši je papir s ploščati stranjo navzgor, tako da vidiš dve spirali. Speči pri 175 st , da zarumenijo. Koristen nasvet: pred rezanjem testo v malo "utrdimo". Kesku narastejo, zato kora biti dovolj prostora; ko so položeni na pekač, svetujem, da se spirale malo popravijo. Hitro narejeno in ni preceč sladko. frina
9. dec 2006 18:05
Jutri ti napišem recept za mehke medenjake. sedaj ne morem, ker sem v službi. Kyara
9. dec 2006 18:09
Ravno pečem magdalence. Ali rabiš recept? lp VesnaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Krompirjevi kroketi Saint-Florentin
Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko