Piškoti

makaronarka  

član od: 16.8.2006

sporočila: 31

tema odprta - 2. dec 2006 17:28 | ogledi: 1.571 | odgovori: 1

Zdravo

Rada bi spekla kašne preproste dobre piškote d ajih podarim za miklavža. Nimam preveč iskušen zato vas prosim za kakšen recept.

Lepo se mjte pa vesele praznike

makaronarka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15826

2. dec 2006 18:11

Toleje enostaven recept za preproste piškote, ki pa lahko postanejo pravšnje darilce, če jih primerno okrasiš. Namesto smrečič izrežeš kakšne druge oblike, preliv pa obarvaš rdeče (z malinovcem ali z jediln obarvo, tudi kapljica soka rdeče pese naredi svoje), potem pa z belo sladkorno glazuro okrasiš rdečo podlago (primerno za mikalvža). Ali si pačnekaj takega vzročastega v stilu miklavža izmisliš. 250 g moke, 125 g sladkorja v prahu, 150 g masla in eno jajce zgnetemo v voljno testo in ga pustimo na hladnem. Potem ga razvaljamo na 4 mm debelo in izrežemo smrečice (ali kakšne druge oblike za piškote). Na 180 stopinjah pečemo 10 minut. Piškoti naj se ohladijo na kuhinjski rešetki. Za belo glazuro zmešamo 125 g sladkorja v prahu z dvema do tremi žlicami limoninega soka, ruma ali druge tekočine. Masa naj bi gladka. Premažemo piškote in pustimo, da se posušijo, šele po tem jih spravimo. Piškote lahko tudi potresemo s pisanimi sladkornimi drobtinicami, biserčki ali sesekljanim kandiranim sadjem. Pozdrav, Mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti