1. dec 2006 13:44
Vikend posvetim družini,tako da nebo nič s pomočjo,med tednom pa je včasih čas.Doma sem v Pekrah.Do ponedeljka nasvidenje. ati zlati
1. dec 2006 13:44
Vikend posvetim družini,tako da nebo nič s pomočjo,med tednom pa je včasih čas.Doma sem v Pekrah.Do ponedeljka nasvidenje. ati zlati
1. dec 2006 13:56
Mamamia, ne da se primejo, nočejo se prijeti na pekač! Pekla sem na dveh - pač izmenjaje - in z enim ni bilo težav, na drugega se pa niso hotli prijeti. Kakor sem napisala prej, malo sem jim z roko pomagala pa so prišli prav lepi ven! Imam pa še eno vprašanje! Sem tik pred tem, da jih zlepim skupaj z marmelado in pomočim v marmelado, ampak po kokosu jih pa ne bi rada valjala! S čim bi lahko nadomestila kokos? Sem imela v mislih pisane mrvice, pa si ne znam predstavljati, kako bo izpadlo? Mi lahko kaj svetujete? smrketa
1. dec 2006 14:00
Pisane mrvice se na marmeladi razpacajo,poizkusi sčokoladnimi mrvicami. ati zlati
1. dec 2006 14:18
HVALA! smrketa
1. dec 2006 16:11
ali pa orehi (lešniki) bi se tudi mogli obnesti na marmeladi, ampak verjetno si že končala z delom. matilda
1. dec 2006 16:14
Smrketa,piškoti so še lepši in se lepše stiskajo na pekač,če pekač pred tem tanko namažeš z maščobo(mastjo).Količino sladkorja,pa lahko brez skrbi zmanjšaš,saj ga je v receptih očitno preveč. Srečno peko,želim nevica
2. dec 2006 11:36
Živjo! se mi zdi prav, da malo poročam o končnem rezultatu! Na koncu sem naredila 4 različne vrste keksov. Izgled vseh lahko samo pohvalim (žal ne morem poslati slike), ker je testo res enkratno, se nič ne razleze. Naredila pa sem zvezdice: - po dve lepila skupaj z nutelo in do polovice namočila v stopljeno jedilno čokolado z dodatkom kokosovega masla; rezultat odličen! - po dve lepila z marmelado; nato sem jih do polovice namočila v raztopljeno marmelado, ki sem ji dodala rum, povaljala pa sem jih v sladkornih konfetih (eni taki pisani mali krogci), ker drugega ni bilo pri roki; ti konfeti neprijetno hrustajo pod zobmi in če bom še delala, v marmelado ne bom dodala ruma - stvar okusa; so pa zelo lepi za pogledat, taki pisani, živahni! - del zvezdic sem oblila z belo Milko, ki sem jo raztopila in ji dodala malo kokosovega masla, na vrh vsake pa sem položila par sladkornih biserov, tiste male srebrne kroglice; ugotovila sem, da Milka pa res ni za oblivanje piškotov, saj se, ko keks primeš v roko, čokolada takoj stopi na prstih; tiste kroglice so neznansko trde in so samo lepe, za jesti pa niso; na izgled pa so ti piškoti strašno ljubki! če bom še delala, bom namesto Milke vzela belo kuverturo; - iz dela testa pa nisem naredila zvezdic, ampak sem zvezdico iztisnila bolj na dolgo - so prišle take palčke, razbrazdane po vrhu; pomakala sem jih v jedilno čokolado, ampak samo vrhnji del, tako da piškot ne stoji na čokoladi; tako se mi zdi bolj praktično, saj bi se sicer lepil na krožnik; je pa videti, kot da je ves čokoladen. Tako. Če sem komu kaj pomagala s tem mojim zapisom ali dala kakšno idejo, je namen dosežen! smrketa
2. dec 2006 11:50
Smrketa, najprej čestitam za dobro peko! Me pa zanima, kje si kupila kokosovo maslo? Veliko sem iskala, vendar brez uspeha, kokosovo mast sem pa našla - pri najboljšem sosedu. Hvala in lp darkad
2. dec 2006 17:12
Kokosovo maslo sem kupila v Hoferju - ampak že kar lep čas nazaj, tako da ne upam zagotoviti, da ga še vedno imajo. smrketa
2. dec 2006 17:49
Včeraj sem prvič delala brizgano pecivo in mi je tako uspelo,da je kaj. Nebeški so, topijo se v ustih...Delala sem take zvezdaste kupčke, po dva in dva zlepila z marmelado iz manga, potem pa polovico pomočila v jedilno čokolado in ta del povaljala v kokosu.Topijo se v ustih...en del sem pustila brez kokosa, pa se mi zdi, da so tisti s kokosom bolj slastni. Tako da mije letos nekaj že uspelo...Mamamia mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada
Moje štručke