Ali poznate kakšno metodo s katero bi očistila dno posode (WMF) v kateri se je zažgalo mleko. Moj fant je imel kuhalnico v roki in spet je nastradala posoda
Marjetka
Ali poznate kakšno metodo s katero bi očistila dno posode (WMF) v kateri se je zažgalo mleko. Moj fant je imel kuhalnico v roki in spet je nastradala posoda
Marjetka
29. nov 2006 19:47
Nalij vodo (do višine zažganega),potem pa noter vsuj 1 ali 2 pecilna praška,lahko pa tudi sodo bokarbono če jo imaš. Bernarda
29. nov 2006 20:01
In pusti stat....... Moja mama da tudi kar pralni prašek, prevre in pusti dolgo stat, je rešila že marsikak lonec (v dolgoletni karieri, da ne bo zgledalo, da vsak teden kakega zažge . rimljanka
29. nov 2006 20:04
Že stoji! Bom poročala o rezultatih! Punce, najlepša vam hvala! Sem vedela, da bom dobila kak dober nasvet na Kulinariki! Marjetka
29. nov 2006 20:23
Pa z radensko tudi gre. Rebeka
29. nov 2006 21:24
Posoda je že čista. Mislim, da je svinjariji smrtonosni udarec zadala kombinacija radenske in pralnega praška, ki sem ju zavrela in potem še drgnila z gobico. Sedaj se sveti in ni nobenih sledov več, čeprav sem že obupala nad njo, ker je bilo res fajn zažgano. Še enkrat hvala vsem za pomoč! Marjetka
29. nov 2006 21:36
A se strinjate, da je kemija zakon? Atina
29. nov 2006 21:56
Kakor kdaj, Atina, sem danes poslušala uro o alifatskih, aromatskih ogljikovodikih, pa PCB,.....pa nisem čisto tega mnenja. Pravzaprav je pa res, kemija je zakon, izigravajo jo/ga pa........ rimljanka
30. nov 2006 0:08
PCB so pa res trdovratni... sem pisala diplomo o tem. A tale primer s posodo kaže, da je kemija v vsakdanjem življenju zelo zelo prisotna! Tudi, ko se ne zavedamo! Tako da raznim "tole je pa brez kemije" ni ravno verjeti. (Posebej, če še mleka skoraj ne moreš več kupiti, ne da bi bilo noter Ca ali Q10 ali kaj vem še kaj. A to je že druga zgodba...) NaHCO3 (soda) je pa res koristna pri odstranjevanju madežev. Če se zmeša z vodo, dobimo mehurčke, ki so enaki, kot pri Radenski. Prav zanimivo, ne? Atina Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 30. nov 2006 00:09:21Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Špinačna solata z rukolo, jagodami, oreščki, feto in sladkim balzamičnim prelivom
Zmagovalni bananin kruh