29. nov 2006 10:06
Meni so načelno simpatična darila, ki vzpodbuijajo ustvarjalnost. Recimo, tisti žebljički, ki jih pritiskaš na mrežo, pa nastane slika (mozaik), ali pa tiste perlice, iz katerih delaš sliko, potem polikaš, pa ostane kot okrasek. Otroci pri 6-letih imajo tudi zelo radi klasiko od table in veliko kred - in se potem igrajo šolo.
Sicer pa je najboljše darilo, ki sem ga jaz dobila, bilo narejeno gledališče (sprojektiral ga je oče, naredili so ga mizarji), podobno je bilo kot gledališče na kakšnih starinskih sejmih. Imelo je oder, zastor in nekaj lutk...in potem smo na tistem delali predstave in je bilo super.
Trideset let po tem smo novo gledališče (mojega ne dam nikomur, da se razumemo...:) podarili s sestricama, ki sta imeli 6 in 7 let. Bili sta navdušeni. Kar dokazuje, da ni res, da znajo otroci samo s kompjuterjem nekaj delati...znajo tudi s tradicionalnimi igračami.
Tisto s palico, pa da bodo otroci pridni....no ja, no ja. Sama sem se bala parklja - je bil prav zlovešč - pa tisto vprašanje, ali si bila pridna - kaj sem pa vedela? Kateri otrok pri 5, 6 letih pa ni iskren in nedolžen brez slabe misli v srcu. Nobeden! In kateri otrok pri 5,6 letih ni česa polomil, polil, se ni oglasil, ko so ga klicali? Prav tako nobeden. Je zato poreden? Ne. Ta diamterala pridno:poredno, ki se na teh prostorih otrokom vibija v glavo od malih nog (in ki kaznjuje vsak prekršek, kaj prekršek, samo spordsljaj, zgolj poredko pa nagrajuje edinstvenost in veselje, ki ga otroci nudijo) oblikuje otroke v nesamozavestne odrasle. Zato sva tudi midva z Miklavžem malo bolj na distanci - Miklavž je OK, njegovo spremstvo mi je pa odiozno....pač pa resnično verjamem v Dedka Mraza, zato ker ima rad vse ljudi.
Da ne padem iz teme: Erika, mi bomo tu dali nekaj nasvetov, odločitev bo pa tvoja. Ko boš kupovala darila za deklici, razmišljaj o tem, kakšni ženski naj postaneta (kakšni ju ti vidiš v prihodnosti) in potem kupuj taka darila, ki ju bosta prijazno usmerjala na to pot.
Vendelina jr.